Pretraga

Ne, ovo nije nečije vjenčanje, već besplatna večera dobrodošlice za studente u jednoj studentskoj menzi

A- A+

Iako na prvi pogled ovo izgleda kao slika s nečijeg vjenčanja, prava je prigoda bila nešto drugačija. Naime, kako bi nova akademska godina započela svečano i veselo za sve brucoše i studente, Studentski centar u Splitu organizirao je prigodan događaj. Već tradicionalno, studenti su se okupili u Restoranu Kampus u kojem su upriličene dvije svečane večere dobrodošlice u njihovu čast, jedna u utorak, a druga u srijedu.

svečana večera u restoranu Kampus u splitskom SC-u

foto: Studentski centar u Splitu

Ovog je tjedna Studentski centar u Splitu ponovno organizirao dvije besplatne večere dobrodošlice za svoje studente u Restoranu Kampus. Jedna je večera održana u utorak, druga u srijedu, a srušen je i rekord u broju prijava za ovu svečanost. Naime, samo 50 minuta od početka prijava za večeru, pristiglo je 1.500 popunjenih obrazaca.

Restoran bio zaogrnut u svečano ruho

Ipak, broj mjesta bio je ograničen, tako da je samo najbržih 600 studenata besplatno uživalo u gastronomskim delicijama Restorana Kampus, od dalmatinskog pršuta, sira i soparnika pa do rižota od sipe, istarskih fuža s tartufima, kozica s njokima i pečene teletine s krumpirima.

Okrugli stolovi, svijećnjaci, foto-kutak, lampice, rasvjeta i disko-kugla pretvorili su restoran studentske prehrane u restoran najvećih svečanosti, a posebna je gužva bila na 360° Video Boothu na kojem su studenti mogli dobiti atraktivne personalizirane video-zapise koje su tijekom večeri objavljivali na svojim društvenim mrežama.

– Čim ima soparnika meni je dobro – govori uz smijeh Lorena Bara iz Primoštena, brucošica Medicinsko-laboratorijske dijagnostike na Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija.

Izdvojeni članak
Ruka koja drži novčanice eeura

Dobre vijesti za splitske studente: Povećan iznos subvencije za podstanarstvo, evo koliko će iznositi

‘Sve je kao u svečanoj sali’

Rekordan broj prijava motivirao je Studentski centar u Splitu da organizira i nagradni natječaj za sve one studente koji nisu uhvatili svoje mjesto. Glavna je nagrada bila rezervacija stola uz deset karata i tako za svaku od dviju večeri, a bilo je potrebno na društvenim mrežama označiti devet osoba s kojima bi voljeli biti na večeri. Jedan takav stol je otišao u ruke deset studentica ekonomije i na njemu je vladala prava fešta.

– Hrana je super, ambijent je odličan i sve je kao u svečanoj sali. Pošto smo zajedno dobile karte, sve se poznajemo za stolom pa nam je ekstra zabavno, rekla je Emercijana Alfirević, studentica prve godine diplomskog studija marketinga na Ekonomskom fakultetu u Splitu i jedna od dobitnica nagradnog natječaja.

Njena kolegica Maja Mateljan, zaslužna za osvajanje ove nagrade jer je upravo njen komentar bio dobitan, ubacila se rekavši kako ‘samo uporni pobjeđuju’. Za dobru se atmosferu i puno plesa pobrinuo trio Ivan, Ivica i Duje, a kako su se studenti proveselili, pogledajte u galeriji u nastavku.

Copy link
Powered by Social Snap