Pretraga

Završila sjednica na ADU-u, odlučeno što će biti s profesorom koji je vrijeđao i urlao na studente

A- A+

Vijeće zagrebačke Akademije dramske umjetnosti održalo je ovoga petka sjednicu na kojoj se, među ostalom, govorilo o profesoru Ozrenu Prohiću. Odlučeno je da će Prohiću biti raskinut ugovor o radu, no još nije poznato kada niti u kojoj formi.

Akademija dramske umjetnosti | Foto: srednja.hr

Završila je sjednica Vijeća zagrebačke Akademije dramske umjetnosti (ADU) na kojoj se, među ostalom, raspravljalo po raskidu ugovora o radu profesoru Ozrenu Prohiću. Vijeće je, podsjetimo, još krajem prošlog mjeseca gotovo jednoglasno izglasalo da se Prohiću treba dati otkaz, a sve zbog javne objave snimke deranja na studente 2017. godine. Kao što smo pisali, razlog puštanja ove snimke u javnost bio je vraćanje profesora Prohića na ADU nakon dvije godine suspenzije, zbog prijava za seksualno uznemiravanje koje su odbačene.

Kako doznaje Jutarnji.hr od izvora iz Vijeća ADU-a, na današnjoj je sjednici odlučeno da će Prohiću biti raskinut ugovor o radu, no nije još poznato kada točno niti u kojoj formi.

Izdvojeni članak
zgrada akademija dramske umjetnosti i dio zapisnika

U posjedu smo zapisnika sjednice ADU-a: Optužili studente da narušavaju ugled Akademije

– Dekan je na sjednici izvijestio da je profesoru Prohiću ponuđen sporazumni otkaz ugovora o radu, no nije ga prihvatio. Dekan je izvijestio i da je uprava angažirala pravnika iz Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, kao i stručnjaka s Pravnog fakulteta, ne bi li im pomogli u procesuiranju i pronalaženju rješenja za postupak otkaza, potvrdio je izvor ADU-a za Jutarnji.hr.

Navodi se, također, da je rasprava na sjednici trajala više od dva sata te da su velik angažman pokazali dobro pripremljeni studentski predstavnici.