Pretraga

Zbor Sveučilišta u Zagrebu pokrenuo anketu o studentskim prosvjedima

A- A+

Članovi Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu u utorak su objavili anketu kojom žele provjeriti imaju li podršku svojih kolega u borbi za niže cijene soba u domovima. Iz Zbora su u uvodu upitnika kroz više od deset točaka objasnili zašto se protive novom cjeniku Studentskog centra te predlažu prosvjed kojim žele natjerati SC da pojeftini svoje sobe ili barem prikaže konkretne izračune kojima su odredili poskupljenje.

foto: Anton Mezulić|www.srednja.hr

Studentski centar u Zagrebu je 21. prosinca objavio cjenik soba u domovima za 2016. godinu. Zagrebački Studentski zbor se oštro usprotivio poskupljenju te je isti dan objavio i priopćenje za medije, u kojem ističu da su isključeni iz pregovora i da cijene nisu utemeljene na realnim financijskim izračunima.

Izdvojeni članak

Poznata sudbina slastičarnice i datum otvaranja menze na Cvjetnom

Na njihovo priopćenje reagirao je sanacijski upravitelj SC-a Pejo Pavlović i pojasnio postupak korekcije cijena studentskog smještaja.

Istaknuo je kako su stručne službe Studentskog centra s vanjskim suradnicima analizirali njihovo poslovanje te da im je studija razvoja dala smjernice koliko bi trebale koštati sobe u domovima.

Nakon useljenja u domove i ponovnog okupljanja svih predstavnika, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu odlučio je provjeriti mišljenje svojih kolega. U uvodu ankete, kroz više od deset točaka, argumentiraju zašto su protiv novih cijena i navode da zbog netransparentnog poslovanja SC-a, neobjavljivanja spomenute studije razvoja i financijskih izvještaja te odnosa prema studentima treba organizirati prosvjed.

Anketu Zbora i njihove argumente protiv poskupljenja možete pronaći na ovom linku.