Pretraga

Bivši finalisti naše Ideje godine osvojili 160.000 kuna na startup natjecanju

A- A+

Šesta po redu međunarodna startup konferencija Zagreb Connect i četvrto finale Startup Factory predakcelerakcijskog programa održali su se jučer u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma. Generalni pobjednik Zagreb Connecta je tim NUOTWO koji je osvojio 200.000 kuna, a u pet najboljih startup-ova na Startup Factoryju našli su se i dečki iz ekipe Mundus koji su sa svojom pametnom društvenom igrom sudjelovali u finalu naše Ideje godine 2018. kada su osvojili treće mjesto.

Foto: PR ZICER

U finale Startup Factoryja ove godine ušlo je 16 timova koji su do dodjele usavršavali svoje proizvode za buduće generacije u utrci za novčani fond vrijedan čak milijun kuna.

NUOTWO generalni pobjednik – osvojili 200.000 kuna

Tijekom konferencije Zagreb Connect koju su organizirali Grad Zagreb i ZICER, a koja se jučer održala u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, timovi su pred mnogobrojnom publikom i stručnim povjerenstvom predstavili svoje inovativne proizvode.

Izdvojeni članak

[Ideja godine ’18] Zagrepčani dizajnirali društvenu igru s kojom bi i ponavljanje gradiva u školi moglo postati zabavno

Generalni pobjednik ovogodišnjeg Zagreb Connecta je tim NUOTWO koji je osvojio 200.000 kuna bespovratnih sredstava Grada Zagreba. NUOTWO tim radi na ugradbenom panelu koji se montira s unutrašnje strane na zidove postojećih ili novih građevina i filtrira okolni zrak fiksirajući pritom CO2 odnosno CH4 mikrobiološkim putem. Kao nusprodukt fiksacije stvara se biomasa koja se može plasirati na tržište kao: dodatak ljudskoj prehrani, stočna hrana, gorivo, osnova za biodizel.

Pet najboljih startup-ova ovogodišnjeg Factoryja osvojili su po 160.000 kuna, a među njima je ekipa koja je sudjelovala u finalu naše Ideje godine 2018., a koja je osmislila pametnu društvenu igru. Njihov Mundus Education System projekt je koji za cilj ima približiti tehnologiju formalnom obrazovanju kroz nekoliko hardverskih i softverskih rješenja. Jedno od njih je pametna društvena igra koja je ustvari platforma za gejmificirano učenje. Maskira proces učenja u igru.

Ostala 4 startup-a koja su osvojila 160.000 kuna su:

– Laftonic:  LafTonic ShowPitcher pomaže neovisnim producentima da prodaju svoje TV sadržaje velikim TV kućama koje sve više brinu o ciljanju prave publike a manje o kreativnosti. Nudi softver za istraživanje publike tijekom (pred)produkcije, s vlastitim prediktivnim algoritmima i bazom ispitanika. ShowPitcher odgovara na sva ključna pitanja koja TV kuće postavljaju, a producenti mogu optimizirati svoje rezultate korištenjem alata za prepoznavanje reakcija, profiliranja ispitanika i specijaliziranih upitnika.

Izdvojeni članak

[Ideja godine ’19] Rješenjem splitskih srednjoškolaca vječna čekanja javnog prijevoza odlaze u povijest

– Hero Factory: Mali poduzetnici u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta, teško dolaze do novih klijenata. Jako žele kvalitetan marketing, ali nemaju novca ni znanja za većinu rješenja, a niti vremena za komplicirane edukacije. Kroz Hero Factory,  platformu za učenje i vođenje digitalnog marketinga malih poduzetnika želi se pomoći. Kao mali asistent za online marketing, svaki dan slaže lake i brze ekspertne korake koje je potrebno napraviti (za akcije poput Facebook objave). To znači da u nekoliko minuta zabavne i korisne pauze od svakodnevnog posla, moguće je pripremiti sve potrebno za dovođenje novih prodajnih prilika

– A-SAP: Cilj projekta je napraviti znanstveno istraživački sustav instrumenata, nazvan A-SAP, koji će biti u stanju s visokom preciznošću i u realnom vremenu prepoznati sve relevantne karakteristike tuče (broj zrna, dimenziju, kinetičku energiju itd.), biti otporan na ekstremne vremenske prilike te robusan za višegodišnji rad uz minimalno održavanje.

RecorrQCQ:  Uređaj služi za laboratorijska i terenska mjerenja impedancije zaštitnih premaza na metalu. Uređaj je prilagođen korisniku, a rezultat se jednostavno interpretira primjenom referentne skale koja povezuje impedanciju i kvalitetu premaza. Za razliku od uobičajene vizualne kontrole kojom se opažaju oštećenja premaza, ReCorr QCQ daje mogućnost procjene kvalitete novih i još neoštećenih premaza. Uređaj je jedinstven na tržištu.