Pretraga

[Fotogalerija] Najzanimljiviji detalji s jubilarne V. Ideje godine

A- A+

Završnica jubilarnog V. izdanja srednjoškolskog poslovnog natjecanja ‘Ideja godine’, održano je danas u prostorijama Visokog učilišta Effectus. Deset timova, iz raznih dijelova Hrvatske, predstavilo je svoje ideje, koje su, pokazalo se uistinu vrijedne širenja. Na kraju je trijumfirao Ante Toni Debelić iz Rijeke, s projektom GrowCity te je kao nagradu, između ostaloga osvojio i studijsko putovanje u Europu.  

Inače svi timovi su prošli kroz stručnu analizu pet članova žirija, kojeg su činili, predstavnici partnera projekta Dario Sušanj (Visoko učilište Algebra), Aljoša Šestanović (Visoko učilište Effectus), zatim članovi prijatelja projekta Bojan Bajgorić Šantić (IN2 grupa), Aco Momčilović (Rimac Automobili) te Marko Matijević glavni urednik portala srednja.hr, koji je ujedno i organizator projekta Ideja godine. 

Na natjecanju su proglašeni i drugo te treće mjesto. Tako je ‘srebrni’ projekt bio Smart speed bumper, kojem su autori učenici Gimnazije Metković Božo Jovanović Bartulović, Ivan Pavlović i Frano Rajič, a treće mjesto pripalo je timu Ad Infinitum T&M iz I. gimnazije Varaždin za aplikaciju Finddar. Nju su osmislili Marta Barbir i Tin Rogina.

Najzanimljivije detalje s finala pogledajte u fotogaleriji, a tijekom sljedećih dana, bit će objavljeni detaljniji tekstovi i videoprilozi svih deset finalista.