Pretraga

Ideja godine gostovala u emisiji Dobro Jutro, Hrvatska

A- A+

Kakve su poduzetničke ideje dobrodošle na ‘Ideji godine’ i koje su dosad bile nagrađene u
emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorili su Ivan Bukvić, član
trećeplasiranog tima iz prošle godine i Marko Matijević, osnivač i
glavni urednik portala srednja.hr. Video gostovanja možete pogledati ovdje.

Ivan Bukvić i Marko Matijević | Dobro jutro Hrvatska

Ivan Bukvić je zajedno sa svojim timom prijatelja i kolega koji su činili Borneo Culović, Tomislav Jug i Patrik Pongrac prošle godine ispred Elektrotehničke škole Zagreb poslao svoju ideju. Učenici iz tima Lex pod mentorstvom profesorice Dalme Mišura prezentirali su aplikaciju koja bi malim poduzetnicima trebala olakšati snalaženje u gužvi koja vlada u zakonskoj regulativi RH te su s tom idejom osigurali treće mjesto u konačnom poretku. Ove školske godine Ivan je postao student, piše hrt.hr.

Veliko finale za 10 najboljih srednjoškolskih projekata

Prijavljeni poslovni planovi ocjenjuju se prema nekoliko kriterija – plan u cjelini, struktura, tržišna opravdanost ideje, tehnološki aspekt, inovativnost, ali i gramatika i društvena odgovornost. Svi članovi žirija ocjenjuju sve pristigle projekte, a 10 najboljih ulazi u finale, a više informacija o kriterijima ocjenjivanja možete pročitati ovdje.

Na velikom zagrebačkom finalu timovi prezentiraju odabranim poduzetnicima svoju ideju. Poduzetnici ocjenjuju i ideju i prezentaciju, a ideja tima koji prikupi najviše bodova proglašava se Idejom godine, a pobjednički tim osvaja studijsko putovanje u neku europsku destinaciju.

Finalni rok za predaju radova je 18. ožujka

Cilj ovog projekta je potaknuti srednjoškolce da uđu u poslovni svijet i nauče nešto što uglavnom ne mogu tijekom svog redovnog školovanja, te da ako je moguće svoju ideju realiziraju i da im ovo iskustvo bude poticaj za daljnji rad.

Na natjecanje se timovi zapravo mogu prijaviti dva puta. Prvi puta do 15. veljače. Radovi pristigli do tog datuma bit će pregledani i vraćeni uz recenzije, a zadnji rok za prijavu, nakon eventualnih korekcija, je 18. ožujka.

Možete nas pratiti na Facebook pageu ‘Ideja godine‘.