Pretraga

Virtualna kabina za presvlačenje za sve koji mrze isprobavanje odjeće

A- A+

Hitno trebate novi sako, no nemate vremena provesti cijeli dan u isprobavanju odjeće? Aplikacija Virtualna kabina za presvlačenje je tu za vas! Iz udobnosti vlastitoga doma isprobajte odjeću u samo nekoliko trenutaka i odaberite ono što vam najviše odgovara.

Marinela Blatančić, Ivana Hursa i Karolina Grah s mentoricom Julijanom Zrnom

Tim KIM iz Škole za Modu i dizajn na ovogodišnjoj Ideji godine predstavio je svoju aplikaciju Virtualna kabina za presvlačenje, namijenjen svima koji ne vole trošiti sate isprobavajući odjeću u trgovačkim centrima.

Od igrice do stvarnosti

Marinela Blatančić, Ivana Hursa i Karolina Grah, pod mentorstvom Julijane Zrno, osmislile su aplikaciju za virtualno isprobavanje odjeće u Web trgovinama. Svrha aplikacije je uštedjeti vrijeme sve popularnijom internetskom kupovinom, ali sa sigurnošću odabira odjeće koju dosadašnji Web shopovi ne nude. Ideja za ovu aplikaciju došla je od popularne igrice Star Doll. 

– Nekoć sam voljela igrati igricu Star Doll i kada sam razmišljala, shvatila sam da je to nešto što bi koristilo u stvarnomu životu, što me potaknulo na izradu Virtualne kabine za presvlačenje. Zajednički smo ju razradile i planiramo ju dalje razvijati. Sama aplikacija sastoji se od 3D figure muškoga, ženskoga i dječjega tijela, koje uz pomoć mjera možemo u potpunosti prilagoditi tijelu svakoga korisnika. Uz to, korisnici dobivaju i modne savjete, a kupci više ne moraju brinuti da će naručiti nešto što im ne odgovara. Iznimno sam ponosna na profesoricu što nas je potaknula na ovaj projekt te što smo dogurali u 10 najboljih, izjavila je Marinela.

Financijski plan bio je najteži dio izrade aplikacije

Cijena same aplikacije tvrtke bi izašla 1200 kn mjesečno ili 10000 kn godišnje, a upravo je financijski dio projekta bio najzahtjevniji za izradu.

– Izuzetno sam zadovoljna i ponosna na uspjeh ovoga tima. Ovo je naša prva prijava i izuzetno smo zadovoljni. Poslovni plan su djevojke već radile iz nekoliko predmeta, ali izrada financijskog plana bila je najzahtjevnija jer to nije naše područje, izjavila je Julijana Zrno, mentorica tima KIM. 

Julijana je jedina mentorica koja je ove godine na Ideju godine dospjela s čak dva tima, tipovima KIM i IDA, na što je izrazito ponosna.