Pretraga

VIDEO: Ovog puta student je pobijedio šefa u kvizu i to na pitanjima o europskim morima

A- A+

Nastavlja se splitsko izdanje EU kviza srednja.hr u kojem svoje znanje trebaju pokazati glavni urednik Marko i novinar Hrvoje. Prigodno je tema ovog kviza bilo more, odnosno europska mora. Hrvoje je ovog puta bio bolji pa je sada rezultat 3:2 za Marka.

kvizovi srednja hr

Kviz | foto: srednja.hr

U novoj epizodi srednja.hr kviza u Splitu glavni urednik portala Marko i novinar te student Hrvoje odgovarali su na pitanja o europskim morima. Naime, srednja.hr povodom europskih izbora u lipnju provjerava znanje o Europskoj uniji, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na pub kviz u Zagrebu s Moranom Zibar.

Ovog puta prvi točan odgovor dao je Marko nakon što je Hrvoja zbunila ‘natrijeva sol’. Potom je Hrvoje odgovorio točno na dva pitanja. Na kraju je Marko znao još jedan odgovor, a na zadnjem presudnom pitanju točan odgovor ponudio je Hrvoje. Time je sada rezultat 3:2 za Marka.

Izdvojeni članak
Razmišljanje o odgovorima

VIDEO: Nova runda okršaja šefa i studenta u kvizu, a provjerite kako biste vi prošli

Pitanja pete runde bila su sljedeća:

  • Koja sol čini more slanim?
  • Koji je najveći otok u Sredozemnom moru?
  • Koja je najstarija solana u Europi?
  • Najdublja točka Mediterana zove se Calypso. U kojem moru se nalazi?
  • Koje je europsko more najmlađe, formirano poplavljivanjem doline nakon zadnjeg ledenog doba?

Kako je tekao kviz te točne odgovore pogledajte u videozapisu ispod, a zatim nam se pridružite u srednja.hr online kvizovima o Europskoj uniji, u kojima možete dobiti vrijedne nagrade.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti. Sve vijesti iz projekta pratite u rubrici Izborni predmet.

EU emblem