Pretraga

Algebra pokreće besplatna savjetovanja o maturi i upisima na fakultete

A- A+

Otvoreno učilište Algebra pokreće ovogodišnji ciklus besplatnih karijernih savjetovanja namijenjenih maturantima. Besplatna savjetovanja, koja Otvoreno učilište Algebra organizira u suradnji s partnerima, portalima MojPosao i EduCentar, svake godine privlače velik broj zainteresiranih maturanata jer im je to prilika da, kao budući studenti, od karijernih savjetnika saznaju sve bitne informacije o državnoj maturi i daljnjim upisima na fakultete.

Izdvojeni članak

Algebra pokreće Digitalnu akademiju za učenike osnovnih škola

Na karijernim savjetovanjima budući studenti saznat će, na primjer, kakvi su im izgledi za upis pojedinog fakulteta i što ih sve čeka na ispitu državne mature i na što moraju obratiti posebnu pažnju. Stručnjaci Otvorenog učilišta Algebra prate ovaj proces i rezultate državne mature posljednjih nekoliko godina i rado će s maturantima podijeliti korisne savjete za pravovremenu pripremu za ovaj važan ispit i njegovo bezbolno polaganje.

– Maturantima želimo omogućiti što raniji pristup informacijama o tome što ih čeka kad na kraju školske godine koja je upravo krenula. Nema razloga za strah i stres oko državne mature ako se za nju pripremaju savjesno i na dobar način, te ako su svjesni svega što ih očekuje na samoj maturi i tijekom upisa na fakultet. No, želimo ih posebno osvijestiti da odabir fakulteta zapravo u velikoj mjeri predstavlja i odabir daljnje karijere, odnosno da može utjecati na mogućnosti zapošljavanja, ističe Maja Brkljačić voditeljica programa za mlade u Algebri te dodaje kako će na karijernom savjetovanju budući studenti moći dobiti informacije o tome koliko se koja zanimanja traže, kako se najlakše zaposliti i kako će se narednih godina razvijati tržište rada.

Karijerno savjetovanje Algebre i partnera održat će se u Zagrebu, u Cinestaru, 15. listopada s početkom u 10 sati. Iako je ulaz na karijerno savjetovanje i predavanje besplatan, obavezna je što ranija prijava putem poveznice koju možete pronaći ovdje.