Pretraga

Doznali smo u koliko se sati objavljuju prijevremeni i konačni rezultati mature

A- A+

Izravan rezultat katastrofalne prolaznosti na ljetnom roku državne mature rekordna je izlaznost na ispite jesenskog roka. Prijevremene rezultate Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavljuje ove srijede, a konačni će biti poznati 17. rujna. S obzirom na veliki interes pristupnika, raspitali smo se u koliko sati mogu očekivati svoje rezultate.

NCVVO
Foto: Ivan Božić, srednja.hr

– Objava rezultata prijevremenih (11. rujna 2019.) i konačnih (17. rujna 2019.) rezultata jesenskog roka državne mature 2018./2019. bit će u 12:00 sati, kazali su nam tako u NCVVO-u.

Izdvojeni članak

Pozor, maturanti: Zbog neobavljanja važne radnje možete dobiti veliku novčanu kaznu

Nakon objave prijevremenih rezultata u srijedu, počinje teći rok za prigovor na ocjenu koji traje 48 sati, odnosno do 13. rujna. Maturanti koji ove godine završavaju srednju školu, pisani prigovor podnose ispitnome povjerenstvu u školi, dok ostali pristupnici (pristupnici iz drugih zemalja i oni koji su srednju školu završili prije) pisani prigovor podnose izravno NCVVO-u. Napomenimo ovom prilikom i kako se za jesenski rok mature ne određuju zasebni pragovi prolaznosti na ispitima, nego vrijede isti koji su doneseni uoči objave rezultata ljetnog roka, a vidjeti ih možete na ovoj poveznici.

Konačni rezultati državne mature bit će objavljeni 17. rujna. Istoga dana istječe i rok za prijavu studijskih programa, odnosno kandidati svoje liste prioriteta mogu mijenjati sve do 17. rujna u 15:59.

Podsjetimo za kraj, ispite državne mature na ovogodišnjem jesenskom roku prijavio je rekordan broj pristupnika, njih 7.914, što je za 1.213 više u odnosu na lani i za čak 2.963 više nego u prvoj godini provedbe državne mature.

Objavljeni rezultati jesenskog roka državne mature, više na poveznici.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i Maturanti 2020. u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.