Pretraga

Državna matura: Objava privremenih rezultata u ponedjeljak u podne, za prigovore imate dva dana

A- A+

U ponedjeljak 16. rujna nakon 12 sati bit će objavljene privremene rang liste studijskih programa s kojih će se brisati kandidati koji nisu zadovoljili sve preduvjete. Rok za prigovore na rezultate traje do srijede u podne. Konačni rezultati i rang liste objavit će se u subotu 21. rujna u 12:15 sati.

Dok su neki pristpunici napeti proces iščekivanja rezultata prošli još u srpnju, još je mnogo onih koji upravo ovih dana proživljavaju te teške momente. Čekanju je uskoro kraj, budući da privremeni rezultati jesenskog roka državne mature stižu u ponedjeljak oko podne, dok će konačne rang liste biti formirane u subotu u 12:15 sati. Nakon objave privremenih rezultata, imat ćete točno dva dana za podnošenje žalbe NCVVO-u, točnije do srijede u 12 sati. Promjene prioriteta i prijave studijskih programa možete unijeti do subote u 11:59 sati.

Izdvojeni članak

Ovako se podnosi žalba ili prigovor na rezultate državne mature

Pristupnici koji su ove godine završili četvrti razred srednje škole u Republici Hrvatskoj prigovore trebaju dostaviti školskom ispitnom povjerenstvu u svojoj matičnoj školi. Svi ostali pristupnici prigovore podnose putem stranice Postani-student, putem linka Moji prigovori.

Podjela svjedodžbi i potvrda o položenim ispitima

Oni koji su ove godine završili četvrti razred u srednjim školama diljem Hrvatske svoje svjedodžbe o položenoj državnoj maturi ili potvrde o položenim ispitima državne mature preuzet će u svojim školama, po navedenom rasporedu škole. Ostali pristupnici svoje potvrde mogu preuzeti 24. rujna od 9 do 20 sati u prostorijama NCVVO-a u Zagrebu, na adresi Petračićeva 4. Oni koji su tada u nemogućnosti da preuzmu svjedodžbu nakon tog roka svoje potvde mogu preuzeti svakog radnog dana od 9 do 16 sati.

Izdvojeni članak

Matura: Što vam je činiti nakon objave rezultata

Ukoliko netko ne može osobno doći preuzeti dokument o položenoj državnoj maturi, treba e-mailom obavijestiti NCVVO na adresu [email protected], u kojem mora navesti ime i prezime osobe koja će isti preuzeti, a tom će prilikom morati predočiti osobnu iskaznicu. Pristupnici koji žive izvan Zagreba, mogu poslati zamolbu za dostavu putem pošte, i to na e-mail adresu [email protected]. U zamolbi trebaju navesti svoje osobne podatke i adresu na koju se dokumenti šalju.