Pretraga

Genijalna vijest za maturante: Organizirane potpuno besplatne pripreme za državnu maturu u Slavonskom Brodu

A- A+

Prvi ispit državne mature ove se školske godine piše 7. lipnja. Iako se taj datum za sada čini dalekim, brojni maturanti za ove važne ispite već se naveliko pripremaju. Dio njih odlučuje se i za organizirane pripreme, a super vijest za slavonskobrodske učenike završnih razreda srednjih škola jest ta da se u njihovom gradu pripreme organiziraju potpuno besplatno.

Organizirane pripreme za državnu maturu baš i nisu jeftine, a brojni roditelji u svom budžetu jednostavno ne mogu pronaći novac za to. Oni iz Slavonskog broda niti neće morati. Naime, tamošnji Savjet mladih organizira besplatne pripreme za državnu maturu za učenike završnih razreda.

Izdvojeni članak

Važna obavijest za maturante i ostale buduće studente: Doznajte kada počinje odabir studijskih smjerova

– Savjet mladih je savjetodavno tijelo Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih grada Slavonskoga Broda. Jedna od aktivnosti iz programa Savjeta mladih i prioritetnih područja značajnih za mlade je informatizacija i obrazovanje u okviru kojeg se provode i pripreme za državnu maturu, priopćili su iz Savjeta mladih.

Za razliku od prošle godine, pripreme će trajati dan duže, odnosno osiguran je još jedan dodatan termin kako bi se svi polaznici što kvalitetnije mogli pripremiti za polaganje državne mature.

– Savjet mladih utvrdio je raspored održavanja priprema koje započinju u ožujku ove godine. Za predmete Hrvatski jezik, Engleski jezik i Matematiku na A razini pripreme će se održavati u sljedećim terminima: 10. i 17. ožujka te 7. i 14. travnja 2018. godine. Za iste predmete na B razini, pripreme će se održati 28. travnja i 5. svibnja 2018. godine, obavještavaju iz Savjeta mladih.

Valja napomenuti kako sve promjene i obavijesti vezano za termine održavanja budući polaznici mogu vidjeti na Facebook stranici Savjeta za mlade Grada Slavonskog Broda.