Pretraga

Ispiti mature u XVI. gimnaziji ipak će se održati u petak

A- A+

Ravnateljica XVI. gimnazije u Zagrebu Nina Karković je izjavila kako će se u spomenutoj srednjoj školi provesti ispit državne mature iz hrvatskog na pomaknuti termin 31. svibnja. Tvrdi kako glavni tajnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nijaz Karić ne može govoriti u njeno ime te da profesori nisu organizirali nikakav ferijalni izlet.

www.gimnazija-sesnaesta-zg.skole.hr

Nakon odluke NCVVO-a kojom se polaganje ispita iz hrvatskog jezika na državnoj maturi pomiče na 31. svibnja, glavni tajnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nijaz Karić izjavio je da su brojne srednje škole diljem Hrvatske najavile kako će spojiti Tijelovo s vikendom.

Izdvojeni članak

Srednje škole diljem zemlje najavile kako u petak neće provesti ispit iz hrvatskog jezika

Među školama koje nisu planirale održati ispit u petak, Karić je spomenuo i XVI. gimnaziju u Zagrebu, što je ravnateljica Nina Karković demantirala.

Podsjećamo, glavni tajnik Nezavisnog sindikata je istaknuo kako su profesori XVI. gimnazije odradili subotu, kako bi mogli spojiti Tijelovo s vikendom te da su uplatili ferijalni izlet od kojeg ne namjeravaju odustati.

– Dobili ste krivu informaciju. Škola nije uplatila ferijalni izlet i ispiti će se održati onako kako je NCVVO odlučio, izjavila je ravnateljica Karković. 

Ovim riječima  obznanila je kako će se profesori i koordinatori pojaviti na svojim radnim mjestima 30. i 31. svibnja te bez ikakvih problema provesti ispit iz hrvatskog jezika.