Pretraga

Iznenađujući rezultati ankete: Maturanti otkrili koju ocjenu očekuju na ispitu iz Engleskog jezika

Prema broju prijava ‘najpopularniji’ strani jezik na državnoj maturi je Engleski, a ispit je to koji se pisao još proteklog tjedna. A razinu polagalo je oko 17 tisuća pristupnika, a B njih nešto više od 10 tisuća. U anketi smo čitatelje koju ocjenu očekuju na Engleskom, a najviše njih misli da je ispit napisalo – za peticu!

Foto: M. Gelenčir| srednja.hr

Proteklog tjedna nakon ispita obje razine mature iz Engleskog jezika čitatelje smo pitali koju ocjenu očekuju na tom predmetu. U anketi su do trenutka pisanja ovog teksta (23. lipnja u 15:15h) sudjelovale 2.424 osobe.

Iako je prosječna postotna riješenost A razine lani bila za ocjenu vrlo dobar, a na B razini za trojku, najviše čitatelja koji su sudjelovali u našoj anketiočekuje peticu – njih čak 28,82%. Druga najočekivanija ocjena na Engleskom je vrlo dobar, a da će dobiti četvorku smatra 25,51% sudionika ankete.

Ocjenu dobar na Engleskom očekuje 19,05% sudionika ankete, a dvojku njih 16,27%. Preostali postotak, 10,39%, mišljenja je da ispit iz Engleskog uopće neće proći.

Koju ocjenu očekujete na ispitu mature iz Engleskog jezika?

 

Podsjetimo, kod Engleskog su očekivanja daleko viša nego kod ispita iz Hrvatskog. Naime, u anketi o očekivanim ocjenama na A i B razini Hrvatskog jezika najviše pristupnika istaknulo je kako očekuje tek dovoljan i dobar.

Inače, rješenja ispita iz Engleskog jezika NCVVO je objavio tijekom produženog vikenda. Ključ za odgovore na A razini možete vidjeti na poveznici, a za B razinu ovdje. Prag prolaznosti lani je na A razini iznosio 36%, a na B 37%.

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.