Pretraga

Iznenađujući rezultati ankete: Maturanti otkrili koju ocjenu očekuju na ispitu iz Engleskog jezika

A- A+

Prema broju prijava ‘najpopularniji’ strani jezik na državnoj maturi je Engleski, a ispit je to koji se pisao još proteklog tjedna. A razinu polagalo je oko 17 tisuća pristupnika, a B njih nešto više od 10 tisuća. U anketi smo čitatelje koju ocjenu očekuju na Engleskom, a najviše njih misli da je ispit napisalo – za peticu!

Foto: M. Gelenčir| srednja.hr

Proteklog tjedna nakon ispita obje razine mature iz Engleskog jezika čitatelje smo pitali koju ocjenu očekuju na tom predmetu. U anketi su do trenutka pisanja ovog teksta (23. lipnja u 15:15h) sudjelovale 2.424 osobe.

Iako je prosječna postotna riješenost A razine lani bila za ocjenu vrlo dobar, a na B razini za trojku, najviše čitatelja koji su sudjelovali u našoj anketiočekuje peticu – njih čak 28,82%. Druga najočekivanija ocjena na Engleskom je vrlo dobar, a da će dobiti četvorku smatra 25,51% sudionika ankete.

Ocjenu dobar na Engleskom očekuje 19,05% sudionika ankete, a dvojku njih 16,27%. Preostali postotak, 10,39%, mišljenja je da ispit iz Engleskog uopće neće proći.

 

Podsjetimo, kod Engleskog su očekivanja daleko viša nego kod ispita iz Hrvatskog. Naime, u anketi o očekivanim ocjenama na A i B razini Hrvatskog jezika najviše pristupnika istaknulo je kako očekuje tek dovoljan i dobar.

Inače, rješenja ispita iz Engleskog jezika NCVVO je objavio tijekom produženog vikenda. Ključ za odgovore na A razini možete vidjeti na poveznici, a za B razinu ovdje. Prag prolaznosti lani je na A razini iznosio 36%, a na B 37%.

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.