Pretraga

Imaju prosjek iznad 4,6: Doznajte u kojim su školama maturanti najbolje rješavali Engleski u 2022.

A- A+

Osim što imaju najbolju prosječnu ocjenu na maturi iz Matematike, učenici XV. gimnazije u Zagrebu imaju i najviši prosjek na maturi iz Engleskog jezika. To je vidljivo iz podataka koje je u Školskom e-Rudniku objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Foto: Srednja.hr

Nakon podataka za Matematiku i Hrvatski jezik, provjerili smo i kakvi su rezultati u 2022. godini na maturi iz Engleskog jezika. Prema podacima koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja prije nekoliko dana objavilo u Školskom e-Rudniku, maturu iz Engleskog jezika pisalo je 24.126 u 396 škola.

Učenici češće odabiru A razinu, najbolji gimnazijalci na višoj

U prošloj godini značajno je više učenika pristupilo A razini ispita iz Engleskog jezika – 67,29 posto, dok su ostali pisali B razinu. Prosječna ocjena koju su postigli učenici na A razini bila je 4,10, dok je prosjek na osnovnoj razini 3,45. Kada se promatraju prosječne ocjene po vrsti srednjoškolskog programa, najbolju, kao i na ostala dva obvezna predmeta, postižu učenici gimnazija kojima je prosjek na Engleskom bio 4,38. Najnižu, ocjenu u 2022. na Engleskom su postigli učenici strukovnih škola koji su pisali ispit na B razini – 3,35.

Rezultati na maturi iz Engleskog u 2022. prema vrsti programa|izvor: ŠeR

Najbolji miočani s prosjekom 4,90

U e-Rudniku dostupni su i podaci o rezultatima na maturi iz Engleskog po školama. Najvišu prosječnu ocjenu, čak 4,90, imaju učenici XV. gimnazije u Zagrebu. Ona se gotovo u potpunosti podudara sa zaključnom ocjenom tih učenika na kraju 4. srednje, a koja je na Engleskom 4,91. Drugi su na ovoj ljestvici učenici V. gimnazije u Zagrebu, čija je prosječna ocjena na maturi iz Engleskog 4,83, dok im je školska na kraju završnog razreda srednje na Engleskom bila u prosjeku 4,72.

Slijedi XVI. gimnazija Zagreb s prosječnom ocjenom iz Engleskog 4,79, a na popisu su još I. gimnazija Zagreb, IV. gimnazija Zagreb, Gimnazija Tituša brezovačkog, Gimnazija Lucijana Vranjanina, III. gimnazija Split, II. gimnazija Zagreb, Gimnazija Franje Petrića Zadar, a u svim školama prosjeci učenika na Engleskom su iznad 4,7.

Napomenimo kako su u tablici u nastavku, gdje možete vidjeti sve podatke za prvih deset, izdvojene samo škole u kojima je Engleski jezik na maturi pisalo više od 20 učenika.

Škole čiji su učenici u 2022. najbolje riješili maturu iz Engleskog | izvor: Školski e-Rudnik

Kako ne biste propustili ovakve i slične važne vijesti i informacije o maturi u 2023., pozivamo vas da pratite našu Facebook stranicu Maturanti 2023. te se učlanite u Facebook grupu Maturanti 2022./2023. Imamo i Instagram profil Državna matura, gdje također redovito pratimo događanja u vezi mature, svakako i ondje kliknite ‘Prati’. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.

Važne datume upisa na fakultete možete doznati ovdje, dok se kalendar mature nalazi na linku.

@srednja_hr Taggaj ekipu s kojom ove godine rasturaš maturu 💪🏻 #matura #maturant #maturanti #srednjahr #srednja #foryoupage #foryou #fyp ♬ Lo fi hip hop 💛 (Podcast, Vlog, Advertising, Food, Travel) – Flashinmusic

@srednja_hr Maturanti, pozor! 👆🏻 #srednjahr #matura #maturanti #upisi #faks #fakultet #skola #datumi #studiranje #ucenici #foryoupage #foryou #fyp ♬ original sound – srednja_hr

na stolu ispit iz engleskog jezika na državnoj maturi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap