Pretraga

Jedan grad organizira norijadu putem televizije, policija pozvala maturante da se ne okupljaju na javnim mjestima

I dok su u pojedinim gradovima učenici sami odlučili organizirati manja okupljanja kako bi norili, Grad Varaždin, Varaždinska Županija i Policijska uprava varaždinska organiziraju virtualnu norijadu, odnosno Maturantiku kako se taj događaj naziva u Varaždinu. Riječ je o televizijskom programu koji će se za gotovo dvije tisuće maturanata emitirati uživo iz studija VTV televizije. Svaki razred može poslati listu od deset glazbenih želja i prigodnu video poruku. Istodobno su iz PU varaždinske pozvali maturante da se ne okupljaju u javnom prostoru.

Maturantika u Varaždinu| foto: PU Varaždinska

Jedinstveni program Maturantika, kojim Varaždinska županija, Grad Varaždin i Policijska uprava varaždinska zajedno s maturantima obilježavaju kraj njihovog srednjoškolskog obrazovanja, bit će održan i ove godine, ali virtualno.

Emitira se program za gotovo 2.000 maturanata

Program za gotovo 2.000 maturanata iz 16 srednjih škola u Varaždinskoj županiji emitirat će se iz studija VTV Televizije uživo u petak, 29. svibnja, od 18 do 22 sati. TV Maturantika će biti koktel video-poruka, SMS-ova, glazbenih spotova i glazbenih želja maturanata. Program će voditi Kristijan Petrović Kiki, a glazbene želje će maturantima ispunjavati DJ Mašić, najavljeno je na konferenciji za medije u Županijskoj palači 22. svibnja.

– Javna okupljanja u Hrvatskoj zbog epidemije koronavirusa još uvijek nisu dozvoljena i zbog toga nije moguće organizirati program za maturante u Parku mladih, kao što je to bio slučaj zadnje dvije godine. Zato ćemo organizirati TV Maturantiku i ovogodišnjoj generaciji maturanata omogućiti da virtualno sudjeluju u programu svojim video-uradcima, fotografijama i SMS-ovima. Na toj virtualnoj „fešti“ moći će pokazati sebe, svoj razred i razrednike. Program će biti moguće pratiti i putem društvenih mreža, jer će ga VTV Televizija prenositi na svojem Facebook kanalu, a putem njih i Prva školska televizija. Uz to, cjelokupni program prenosit će Radio Megaton, a preuzimat će ga i druge radio postaje. Pozivam sve maturante da se uključe i prate program – istaknuo je zamjenik župana Tomislav Paljak i napomenuo da je riječ o odličnoj ideji Darka Dragičevića iz PU varaždinske, kojeg je podržao načelnik Predrag Benčić, na čemu im je zahvalio.

Na ideji, suradnji i podršci zahvalila je i zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica.

– Moram priznati da sam isprva bila skeptična prema virtualnoj Maturantici, ali ovaj koncept je fantastičan. Sljedeći petak će u studiju VTV Televizije biti poznati voditelji Kiki i zajedno s DJ-em puštati pjesme koji maturanti požele, a prikazivat će se i fotografije te video-uradci koje će učenici poslati. Veselimo se programu i svima zahvaljujemo na suradnji. Svaka kriza nosi nešto svoje. Vjerujem da će ova generacija maturanata, upravo zato što im je teže, još više pokazati svoje sposobnosti, a njihov uspjeh neće biti virtualan, nego stvaran – poručila je Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika.

Policija pozvala maturante da se ne okupljaju na javnim mjestima

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić je podsjetio da se Maturantika održava treću godinu zaredom, no zbog specifične situacije i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite mora se održati na virtualan način.

– Pozivam maturante da se aktivno uključe, šalju svoje fotografije i SMS-ove, da požele pjesmu koju žele čuti u program. Apeliram da se ne okupljaju na javnim prostorima s obzirom da su na snazi mjere o ograničavanju javnih okupljanja, nego da prate TV Maturantiku u svojim prostorima. Svima želim uspjeh na maturi i uspjeh u daljnjem životu – poželio je načelnik PU varaždinske Predrag Benčić.

Svim razredima je upućen poziv da do srijede, 27. svibnja, pošalju listu od 10 glazbenih želja, kao i do 10 fotografija iz svojih srednjoškolskih dana – s izleta, projekata, druženja i proslava ili video snimku s porukom svojega razreda u trajanju do dvije minute. Materijali se šalju na e-mail adresu maturantikavz@gmail.com.

Podsjetimo, i srednja.hr od jučer je krenula s prikupljanjem videouradaka maturanata s uspomenama na školi. Od najboljih ćemo sastaviti kompilaciju (radimo svojevrsnu online norijadu), a neke videouratke možda objavimo i zasebno na našem YouTubeu. Više o tome kako poslati video na poveznici.

Jedan grad organizira norijadu putem televizije, policija pozvala maturante da se ne okupljaju na javnim mjestima
Copy link
Powered by Social Snap