Pretraga

Jedan grad organizira norijadu putem televizije, policija pozvala maturante da se ne okupljaju na javnim mjestima

A- A+

I dok su u pojedinim gradovima učenici sami odlučili organizirati manja okupljanja kako bi norili, Grad Varaždin, Varaždinska Županija i Policijska uprava varaždinska organiziraju virtualnu norijadu, odnosno Maturantiku kako se taj događaj naziva u Varaždinu. Riječ je o televizijskom programu koji će se za gotovo dvije tisuće maturanata emitirati uživo iz studija VTV televizije. Svaki razred može poslati listu od deset glazbenih želja i prigodnu video poruku. Istodobno su iz PU varaždinske pozvali maturante da se ne okupljaju u javnom prostoru.

Maturantika u Varaždinu| foto: PU Varaždinska

Jedinstveni program Maturantika, kojim Varaždinska županija, Grad Varaždin i Policijska uprava varaždinska zajedno s maturantima obilježavaju kraj njihovog srednjoškolskog obrazovanja, bit će održan i ove godine, ali virtualno.

Emitira se program za gotovo 2.000 maturanata

Izdvojeni članak

‘Neće biti jaja i brašna, ali ćemo se zabaviti’: Učenici su nam ispričali kako će izgledati ‘norijade’ koje sami pripremaju

Program za gotovo 2.000 maturanata iz 16 srednjih škola u Varaždinskoj županiji emitirat će se iz studija VTV Televizije uživo u petak, 29. svibnja, od 18 do 22 sati. TV Maturantika će biti koktel video-poruka, SMS-ova, glazbenih spotova i glazbenih želja maturanata. Program će voditi Kristijan Petrović Kiki, a glazbene želje će maturantima ispunjavati DJ Mašić, najavljeno je na konferenciji za medije u Županijskoj palači 22. svibnja.

– Javna okupljanja u Hrvatskoj zbog epidemije koronavirusa još uvijek nisu dozvoljena i zbog toga nije moguće organizirati program za maturante u Parku mladih, kao što je to bio slučaj zadnje dvije godine. Zato ćemo organizirati TV Maturantiku i ovogodišnjoj generaciji maturanata omogućiti da virtualno sudjeluju u programu svojim video-uradcima, fotografijama i SMS-ovima. Na toj virtualnoj „fešti“ moći će pokazati sebe, svoj razred i razrednike. Program će biti moguće pratiti i putem društvenih mreža, jer će ga VTV Televizija prenositi na svojem Facebook kanalu, a putem njih i Prva školska televizija. Uz to, cjelokupni program prenosit će Radio Megaton, a preuzimat će ga i druge radio postaje. Pozivam sve maturante da se uključe i prate program – istaknuo je zamjenik župana Tomislav Paljak i napomenuo da je riječ o odličnoj ideji Darka Dragičevića iz PU varaždinske, kojeg je podržao načelnik Predrag Benčić, na čemu im je zahvalio.

Na ideji, suradnji i podršci zahvalila je i zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica.

– Moram priznati da sam isprva bila skeptična prema virtualnoj Maturantici, ali ovaj koncept je fantastičan. Sljedeći petak će u studiju VTV Televizije biti poznati voditelji Kiki i zajedno s DJ-em puštati pjesme koji maturanti požele, a prikazivat će se i fotografije te video-uradci koje će učenici poslati. Veselimo se programu i svima zahvaljujemo na suradnji. Svaka kriza nosi nešto svoje. Vjerujem da će ova generacija maturanata, upravo zato što im je teže, još više pokazati svoje sposobnosti, a njihov uspjeh neće biti virtualan, nego stvaran – poručila je Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika.

Policija pozvala maturante da se ne okupljaju na javnim mjestima

Izdvojeni članak

Poziv maturantima: Pošaljite nam video iz srednje koji ćete pamtiti

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić je podsjetio da se Maturantika održava treću godinu zaredom, no zbog specifične situacije i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite mora se održati na virtualan način.

– Pozivam maturante da se aktivno uključe, šalju svoje fotografije i SMS-ove, da požele pjesmu koju žele čuti u program. Apeliram da se ne okupljaju na javnim prostorima s obzirom da su na snazi mjere o ograničavanju javnih okupljanja, nego da prate TV Maturantiku u svojim prostorima. Svima želim uspjeh na maturi i uspjeh u daljnjem životu – poželio je načelnik PU varaždinske Predrag Benčić.

Svim razredima je upućen poziv da do srijede, 27. svibnja, pošalju listu od 10 glazbenih želja, kao i do 10 fotografija iz svojih srednjoškolskih dana – s izleta, projekata, druženja i proslava ili video snimku s porukom svojega razreda u trajanju do dvije minute. Materijali se šalju na e-mail adresu [email protected].

Podsjetimo, i srednja.hr od jučer je krenula s prikupljanjem videouradaka maturanata s uspomenama na školi. Od najboljih ćemo sastaviti kompilaciju (radimo svojevrsnu online norijadu), a neke videouratke možda objavimo i zasebno na našem YouTubeu. Više o tome kako poslati video na poveznici.