Pretraga

Još jedno sveučilište ove godine pokrenulo traženi studij računarstva: Prijave već krenule

A- A+

Maturantima i drugim kandidati koji ove godine planiraju upisati studij od ove godine je na raspolaganju još jedan vrlo traženi – studij Računarstvo koji je pokrenut na Sveučilištu u Puli. Upisuje se na njega 45 redovnih i 11 izvanrednih studenata te pet stranih.

foto: pixabay

Prijave studijskih programa u sustavu Postani student krenule su još 1. veljače, a popis prioriteta studijskih programa maturanti mogu mijenjati sve do objave konačnih rezultata državne mature. Na popisu s kojeg mogu birati nalazi se i 37 studijskih programa Sveučilišta u Puli.

Upisje se 45 redovnih studenata

Izdvojeni članak

Povećan broj upisnih mjesta na jednom od najpopularnijih studija među maturantima: Poznati i uvjeti upisa

Kako piše Glas Istre, među njima je i Računarstvo, novi redovni preddiplomski sveučilišni studij otvoren pri Odjelu za tehničke studije. Dopusnicu za Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo tek u studenome pa se ove godine upisuje prva generacija studenata.

Za spomenuti je izvor pročelnik Odjela, Bernard Franković, pojasnio kako će novi studij Računarstva biti okrenut ka primjeni u elektrotehnici, brodogradnji i strojarstvu.

Upisat će se 45 studenata uz potporu Ministarstva, pet stranaca te 30 izvanrednih studenata. Na maturi se traži polaganje osnovne razine Hrvatskog, Matematike i Stranog jezika.

‘U završnoj je fazi i elaborat za računarstvo na diplomskoj razini’

Izdvojeni članak

Sveučilište u Dubrovniku objavilo upisne kvote za akademsku godinu 2019./2020.

– Prvi je to sveučilišni studij iz područja tehničkih znanosti na pulskom Sveučilištu. Dosad smo imali stručni studij proizvodnog strojarstva na kojem iduće akademske godine upisujemo četvrtu generaciju polaznika. Prva generacija od 20-ak studenata strojarstva već je preuzela teme za svoje završne radove, a po završetku steći će zvanje stručnog prvostupnika inženjera proizvodnog strojarstva. Već pripremamo elaborat i za preddiplomski studij strojarstva na sveučilišnoj razini, koji im otvara i mogućnost upisa diplomskog studija. U završnoj je fazi i elaborat za računarstvo na diplomskoj razini, pred kojim je složena procedura, pa računamo da ćemo biti spremni kad prva generacija studenata završi prve tri godine, rekao je Franković za Glas Istre.

Napomenimo za kraj kako u Puli uskoro kreće i proširenje kapaciteta studentskog smještaja. Grade se dva nova paviljona doma s popratnim sadržajima, čime će se broj mjesta za studente popeti na gotovo 400 ležajeva.

Prijave ispita mature završene su 15. veljače u podne, a odjava prijavljenih ispita moguća je sve do 14. svibnja.

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.