Pretraga

Matura: Rok za plaćanje ispita produžen, imate vremena još danas do ponoći

A- A+

Svi kandidati koji su u redovnom sustavu školovanja ne moraju dodatno plaćati ispite državne mature. Međutim, oko osam tisuća pristupnika koji nisu školarci, a prijavili su se na maturu svaki ispit moraju platiti 175 kuna kako bi mu mogli pristupiti. Rok za uplatu je još danas do ponoći.

Iako je rok za plaćanje ispita državne mature trebao završiti prije nekoliko dana, iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja poručili su kako je rok produžen. Tako svi pristupnici koji imaju još neke troškove prema NCVVO – u, svoju uplatu još mogu izvršiti danas tijekom dana.

Dovoljno je da uplatu izvršite danas do ponoći, a tijekom sljedećih tjedan dana NCVVO će evidentirati sve prispjele uplate. Upozoravaju da nakon današnjeg dana više nema načina da se uplate ispiti mature.

Svaki ispit državne mature pristupnika koji više nije školarac koštat će 175 kuna. Osim toga, oni koji su se prijavili na Pravni, Učiteljski ili Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – moraju voditi računa o prijemnim, odnosno dodatnim ispitima.

Ti dodatni ispiti će se održati u danima kad se provode i drugi ispiti mature, a svaki od njih također se naplaćuje i to u iznosu od 175 kuna.
U nastavku se podsjetite datuma održavanja ispita, ali i roka za plaćanje, jer za dodatne ispite imate još neko vrijeme kako biste uplatili tražene iznose.
Stanje svojih zaduženja možete provjeriti na vlastitom korisničkom profilu na stranici Postani-student.hr.