Pretraga

Maturantica koja se preko kvizova priprema za maturu: ‘Sustav mi je bio od velike pomoći’

A- A+

Lara Krušelj maturantica je III. Gimnazije u Zagrebu te je u našem sustavu kvizovi.srednja.hr  prva od 39 učenika iz te škole koji su registrirani. U sustavu najviše postavlja pitanja iz Hrvatskog i dijeli ih s prijateljima, iako joj je, kako nam je rekla, taj predmet jedan od najlošijih što se ocjena tiče. Lara nam je rekla i kako joj sustav kvizova pomaže u pripremi za maturu.

Lara Krušelj za sustav kvizovi.srednja.hr saznala je preko instagrama Državna matura (@drzavna.matura), točnije storyja na kojem je bilo podijeljeno pitanje iz sustava.

U sustavu trenutno postavlja samo pitanja na temu mature iz Hrvatskog

Lara je u sustavu prva od svih registriranih učenika iz njene gimnazije, a trenutno je i 12. od 1.987 ljudi iz Zagreba. Budući da jako puno pitanja postavlja na temu Državne mature u podtemi Hrvatski jezik, pitali smo je je li joj to i najdraži predmet.

– Haha, daleko od toga. Zapravo iz Hrvatskog imam najlošije ocjene, samo ga je najlakše naučiti od tri obavezna predmeta na maturi, a i prvi se piše na maturi, priznala nam je Lara koja postavljajući pitanja i odgovarajući na tuđa ponavlja svoje znanje za maturu i to ne samo iz Hrvatskog.

Informacije koje nauči pretvara u pitanja za sustav koja dijeli sa svojim prijateljima

Izdvojeni članak

Pametna kuća grupa raste: Po prvi puta nas je čitalo preko 700.000 čitatelja

Lara nam je rekla i da najlakše uči objašnjavajući gradivo drugima, te da je sustav kvizova najbliže tome te joj odgovara učiti na taj način.

– Redom prolazim kroz gradivo srednje škole pomoću skripti i knjiga iz Hrvatskog. Čim mislim da je neki podatak bitan ili zanimljiv, pokušam ga pretvoriti u pitanje, rekla nam je Lara.

U WhatsApp grupu s nekoliko bliskih prijatelja iz razreda Lara svaki dan šalje svoja pitanja.

– Time im omogućavam da provjere kako stoje s pojedinim dijelovima gradiva, a čim nekome nešto zapne, oni koji to znaju stoje na raspolaganju i u detalje objasne točan odgovor, objasnila je Lara.

Najlakša su joj pitanja iz Hrvatskog koja zahtijevaju poznavanje pročitanog teksta ili značajke određenih razdoblja književnosti, dok su joj najteža ona u kojima se pojavljuju godine ili pak pitanja iz tekstova.

– Jezik mi isto definitivno nije među dražim dijelovima Hrvatskog…, iskrena je bila Lara.

Uči za maturu, a sustav joj pomaže za ponavljanje

Lara želi upisati Učiteljski fakultet u Zagrebu, točnije predškolski odgoj. Na maturi će pisati obavezne predmete na višoj razini, a uz to je prijavila i Psihologiju. Za maturu se priprema tako što trenutno prolazi kroz skriptu i knjigu.

– Sustav mi je bio od velike pomoći da se uopće motiviram kako bi počela učiti, a drago mi je da načinom ponavljanja koji meni odgovara, odnosno kreiranjem pitanja, mogu pomoći nekome. Znam da su mi oni u jednu ruku konkurencija, ali dovoljno sam sigurna u svoje znanje da se ne brinem zbog toga, kaže ova maturantica.