Pretraga

Najjači potez norijade 2018.: U tri hrvatska grada dio maturanata ispit zrelosti položio predivnom gestom

A- A+

Norijada označava slavlje kraja školske godine za učenike završnih razreda srednje škole. Maturanti na ovaj dan luduju, pjevaju, zabavaljaju se i zasluženo ne brinu ni o čemu. Dok se jedni gađaju brašnom i jajima, svake godine ima i onih koji učine nešto humanitarno. I ove godine bilo je takvih slučajeva.

Screenshot: Video: Dnevnik Nove TV

Danas je njihov dan – popularna norijada, ludijada, zadnji dan škole ili kako je god još zvali, maturantima je vrlo važan i simboličan dan. Sve se odvija u znaku pjesme, plesa, veselja i ludovanja. Baš zato, drago nam je kad se pojave slučajevi koji pokazuju da su mladi zreli i obzirni. Evo nekoliko primjera ovogodišnjih humanitarnih akcija koje su organizirali maturanti iz različitih krajeva Hrvatske.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Ludilo je krenulo: Zagrebački maturanti u fontanu uronili skokom ‘na glavu’, a u Šibeniku ‘gori’ ulica

Učenici XV. Gimnazije Zagreb (MIOC) prikupili su hranu i higijenske potrepštine koje su darovali onima koji si ih ne mogu priuštiti. Ova humanitarna akcija odvija se već treću godinu za redom. Jutros u 10 sati, maturanti su sve nakrcali u kombi Crvenog križa i tako pomogli korisnicima socijalnog dućana.

Humanitarne akcije događaju se i u drugim gradovima, pa su tako i zadarski maturanti iz Gimnazije Jurja Barakovića pripremili jednu, hvale vrijednu. Lokalni portal piše da su učenici brašno, jaja, ulje i brojne druge osnovne namirnice donijeli u zadarsku socijalnu samoposlugu.

Najoriginalnija humanitarna akcija bila je jučer u Rijeci. Maturanti Građevinske tehničke škole smjera dizajneri unutrašnje arhitekture, organizirali su događaj Maturanti časte.  Na Korzu su pekli palačinke koje su prodavali i sav novac koji su prikupili darovali su u humanitarne svrhe. Osim toga, učenici su pomogli i u uređenju dnevnog boravka dječje bolnice Kantrida.

Sve pohvale maturantima koji na svoj dan pronađu malo vremena i za druge.

Više o norijadi 2018. čitajte na sljedećim poveznicama:

Divlja se i na norijadi u Rijeci: Maturanti bacili dimnu bombu u centru grada

[FOTO] Nekolicina zagrebačkih maturanta opet divlja: Pojavili se u kontroverznim majicama i skandiraju ‘za dom spremni’

[VIDEO] Ludilo je krenulo: Zagrebački maturanti u fontanu uronili skokom ‘na glavu’, a u Šibeniku ‘gori’ ulica

Varaždinski maturanti pokušali oboriti Guinnessov rekord: Pogledajte kako je izgledao vrhunac njihove norijade

Specijalna prognoza za maturante: Poznata meteorologinja za srednja.hr otkrila kakvo vas vrijeme očekuje tijekom norijade

Dok će drugi maturanti brašno bacati po ulici, Miočani će svoj ispit zrelosti polagati na potpuno suprotan način

[FOTOGALERIJA] Ivanečki maturanti napravili nesvakidašnji scenarij i oduševili svoje sugrađane

Prvi donosimo detalje norijade u Zagrebu: Doznajte tko će ove godine nastupati na Bundeku