Pretraga

NCVVO objavio rješenja ispita mature iz Geografije, ovako ste trebali riješiti zadatke

A- A+

Protekle srijede učenici su na državnoj maturi polagali ispit iz Geografije. Zadaci i rješenja tog ispita objavljeni su danas.

Foto: Unsplash

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je rješenja ispita mature iz Geografije. To baš i nije popularan izborni predmet, pisalo ga je tek 255 pristupnika.

– Ispit je zapravo bio lakši nego što sam očekivala, nakon pisanja sam se osjećala sretno jer sam se riješila Geografije i sada se mogu fokusirati na glavne predmete. Najteži su mi bili računski zadatci jer ne smijemo koristiti kalkulatore, a radi se o milijunskim brojevima. Stvarno ne znam kako oni tamo očekuju da u takom malom vremenu izračunamo prirodnu promjenu stanovništva ili udio urbanizacije ili koeficijent starosti bez kalkulatora. Tako da sam te zadatke ostavila, rekla nam je nakon ispita maturantica Ivona iz Ekonomske škole Braća Radić u Đakovu.

I drugi njeni vršnjaci s kojima smo razgovarali iste su zadatke ocijenili problematičnima, a kako ih trebali riješiti maturanti mogu vidjeti u dokumentu ispod. Lani je bodovni prag za dvojku na Geografiji bio 30% dok pragove za ostale ocjene možete vidjeti ovdje.

Napomena: ako vam dokument u nastavku nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [9.07 MB]


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020./2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.