Pretraga

Nema panike! Gdje još traju upisi i kako do financijske potpore?

A- A+

Rezultati mature su ovdje, sve karte su na stolu, a ti i dalje tragaš za idealnim nastavkom obrazovanja? Ne brini jer još uvijek imaš vremena upisati američki koledž koji te može vinuti u visine. Započni svoju karijeru na RIT Croatia jer upisi još uvijek traju, a stigneš se čak i prijaviti za financijsku pomoć i stipendiju.

Još uvijek imaš priliku postati dio prestižnog američkog sveučilišta RIT, koje ima kampuse u Hrvatskoj, jer još uvijek traju upisi. Naime, prijemni ispiti se održavaju svakim radnim danom, i to do 15. kolovoza na kampusima u Zagrebu i Dubrovniku. Upisni proces je brz, a kroz njega te vode specijalisti brinući se da sve obaviš kako treba. Ovime žele upoznati interese i razmišljanja svojih kandidata, ali žele i da sami kandidati bolje upoznaju rad RIT Croatia. Isto tako, upisni proces je besplatan i nije obvezujući, što znači da možeš proći upisni proces bez obveze upisa.

RIT Croatia ima dva kampusa u Dubrovniku i Zagrebu. U Dubrovniku možeš na preddiplomskoj razini upisati Service Management, odnosno Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima, u Zagrebu možeš upisati Međunarodno poslovanje, a na oba kampusa možeš upisati Informacijske tehnologije, odnosno Web and Mobile Computing.

60% studenata studira uz financijsku potporu ili stipendiju

Što se tiče financijske pomoći i stipendija, RIT Croatia je za ovu akademsku godinu izdvojio 2,6 milijuna kuna. Čak 60% studenata studira na ovom američkom koledžu uz financijsku potporu ili stipendiju, što znači da postoji velika vjerojatnost da i ti možeš ugrabiti nešto od toga. Isto tako, postoji mogućnost zapošljavanja na samom koledžu tijekom studiranja.

Financijska potpora se dodjeljuje u iznosima od 1.000 do 10.000 eura u obliku umanjenja godišnjeg iznosa školarine. Kriteriji za ovakvu vrstu potpore su ili financijska potreba, što se procjenjuje prema primanjima tvojih roditelja/staratelja i broju članova kućanstva. Uzima se u obzir i motivacija za studiranje na RIT Croatia, a to se procjenjuje kroz motivacijski razgovor pri upisu. Također, u obzir se uzimaju i tvoja prijašnja akademska iskustva i postignuća, ako ih imaš.

Dodatno, budući brucoši koji su sva četiri razreda srednje škole završili s odličnim uspjehom automatski dobivaju stipendiju od 4,000 eura.

RIT Croatia je međunarodni kampus jednog od prestižnih američkih koledža Rochester Institute of Technology koji se nalazi u saveznoj državi New York. Upravo zbog toga ovaj koledž izvodi američke visokoobrazovne programe koji prate visoke međunarodne standarde, a ti kao diplomant dobivaš dvije diplome, hrvatsku i američku. Bivšim studentima je zasigurno i američka diploma otvorila vrata u brojnim inozemnim tvrtkama.

U tablici možeš vidjeti da je riječ o firmama poput Amazona, Ericsson Nikola Tesle do Adris grupe, a zapravo ih ima previše da ih sve istaknemo.

Gdje se zapošljavaju studenti RIT Croatia

Studirat ćeš s međunarodnom ekipom studenata od prvog dana i možda studirati u New Yorku ili Dubaiju

Nadalje, osim što je sva nastava na engleskom jeziku koju izvode profesori s bogatim akademskim i profesionalnim iskustvom, na RIT Croatia vlada međunarodno okruženje. Osim što ćeš usavršiti engleski jezik, studiranjem ovdje bit ćeš u doticaju sa studentima iz drugih zemalja jer tijekom godine oko 30% inozemnih studenata boravi na kampusima u Hrvatskoj. Uz to, svi studenti RIT Croatia imaju priliku odslušati jedan do dva semestra na kampusima RIT-ja u Rochesteru i Dubaiju.

Ovo nije studij gdje ćeš morati učiti iz knjiga i ne raditi nikakvu praksu. Studenti tijekom studiranja moraju ispuniti minimalno 800 sati praktične nastave. Na taj način studenti imaju priliku naučeno primijeniti u praksi, što u konačnici znači da studenti izlaze s RIT Croatia u potpunosti pripremljeni za posao. Tijekom studiranja često sudjeluju u raznim projektima ili smišljaju svoje nove koncepte. Jedan od projekata studenata je eksperimentalna radionica nazvana GreenGo. Na njoj su, uz mentorstvo profesora, napravili parabolično solarno kuhalo i roštilj pomoću kojega je moguće pripremiti hranu uz upotrebu obnovljivih izvora energije, u ovom slučaju uz energiju sunca.

Na RIT Croatia je i roštilj pomalo drugačiji.  Više informacija o RIT Croatia možeš dobiti na njihovom webu  ili Facebooku, a ako se odmah želiš prijaviti za upis, to možeš putem ovog linka.