Pretraga

Totalno drukčiji od drugih: Maturanti u Labinu za norijadu se odlučili provozati, pogledajte u čemu

A- A+

Maturanti u Labinu norijadu slave na svoj način. Ulicama grada prolaze u povorci s kamionetom na čelu.

Maturanti Srednje škole Mate Blažine u Labinu su zaključili da je dugotrajno hodanje na suncu previše naporno, pa su se odlučili provozati. Vesela povorka s kamionetom punim maturanata na čelu krenula je labinskim ulicama.

Izdvojeni članak

[NORIJADA 2022.] Imamo fotke, ovo su najbolji trenuci s današnje norijade: Pratili smo sve iz minute u minutu

Ove se godine od srednje škole opraštaju 104 maturanta u Labinu, a proslavljaju okupljanjem pred školom, mimohodom kroz grad i odlaskom u Prtlog gdje planiraju prenoćiti u šatorima, javlja portal Labinska komuna.

Labin se organizirao kako bi Dan maturanata bio što bolje iskustvo za maturante i ostale građane. Osim što su djelomično zatvorene neke prometnice, maturanti u pratnji razrednika idu u koloni, držeći se desne strane kolnika i pločnika do gradskog središta. Fešta će se nastaviti u uvali Prtlog do kasnih sati. Za sigurnost maturanata brine se policija, a maturanti su zamolili i komunalno poduzeće 1. maj da postavi kontejner u Prtlogu kako bi mogli odložiti otpad.

Kako maturanti provode norijadu u Zagrebu i ostatku Hrvatske možete vidjeti u našem tekstu UŽIVO: NORIJADA 2022 gdje iz minute u minutu pratimo događanja. Naši reporteri i fotografi su na terenu.


Portal srednja.hr započeo je s projektom Brucoš 101 koji će vas upoznati sa čarima studentskog života. Naučit ćete sve o glavnim konceptima studiranja, a dobit ćete i najvažnije informacije o maturi i upisu na visoka učilišta. O svemu tome moći ćete čuti i na video konferenciji na našem YouTube kanalu koja se održava 27. svibnja s početkom u 10 sati. Pretplatite se na naš newsletter kako biste primali specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja te kako biste dobili podsjetnik o održavanju konferencije.