Pretraga

Pozor, maturanti: U podne istječe važan rok za one koji su izašli na jesenski rok

A- A+

Prijevremene rezultate ispita mature u jesenskom roku, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio je protekle srijede. Istog trenutka počeo je teći i rok za ulaganje prigovora na ocjenu ispita koji završava već danas.

Foto: M. Gelenčir

Oko 5.450 maturanata na jesenskom roku mature pisalo je barem jedan ispit državne mature, a svi on rezultate su dobili protekle srijede. Učenici koji su primijetili nepravilnosti u ocijenjivanju svog ispita, mogu uložiti prigovor, a rok za ulaganje prigovora je ovaj petak u podne, prema sljedećim uputama NCVVO-a.

Izdvojeni članak
predavanje, studenti

Na najpopularnijem studiju jesenskog roka za jedno mjesto natječu se 132 maturanta

  • u prigovoru mora biti naznačeno na koji se zadatak odnosi te objašnjeno u čemu se sastoji nepravilnost
  • prigovor se može rješavati samo ako je upisan u sustav
  • redovnim učenicima prigovor u sustav upisuje ispitni koordinator kojemu možete prigovor uputiti i elektroničkim putem
  • ostali pristupnici prigovor mogu upisati sami na svojoj stranici pod poveznicom Moji prigovori
  • pristupnik koji nije zadovoljan odlukom Centra može u roku od jednoga dana od dana donošenja odluke podnijet prigovor na odluku Centra  povjerenstvu za praćenje državne mature koje donosi konačnu odluku. Takav se prigovor podnosi elektroničkim putem na adresu [email protected]

Podsjetimo, konačni rezultati jesenskog roka mature bit će objavljeni 16. rujna, a do sadašnja praksa bila je da do tada učenici mogu mijenjati liste studijskih programa koje žele upisati.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020/2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2021. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.