Pretraga

Pozor, maturanti: U podne istječe važan rok za one koji su izašli na jesenski rok

A- A+

Prijevremene rezultate ispita mature u jesenskom roku, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio je protekle srijede. Istog trenutka počeo je teći i rok za ulaganje prigovora na ocjenu ispita koji završava već danas.

Foto: M. Gelenčir

Oko 5.450 maturanata na jesenskom roku mature pisalo je barem jedan ispit državne mature, a svi on rezultate su dobili protekle srijede. Učenici koji su primijetili nepravilnosti u ocijenjivanju svog ispita, mogu uložiti prigovor, a rok za ulaganje prigovora je ovaj petak u podne, prema sljedećim uputama NCVVO-a.

Izdvojeni članak

Na najpopularnijem studiju jesenskog roka za jedno mjesto natječu se 132 maturanta

  • u prigovoru mora biti naznačeno na koji se zadatak odnosi te objašnjeno u čemu se sastoji nepravilnost
  • prigovor se može rješavati samo ako je upisan u sustav
  • redovnim učenicima prigovor u sustav upisuje ispitni koordinator kojemu možete prigovor uputiti i elektroničkim putem
  • ostali pristupnici prigovor mogu upisati sami na svojoj stranici pod poveznicom Moji prigovori
  • pristupnik koji nije zadovoljan odlukom Centra može u roku od jednoga dana od dana donošenja odluke podnijet prigovor na odluku Centra  povjerenstvu za praćenje državne mature koje donosi konačnu odluku. Takav se prigovor podnosi elektroničkim putem na adresu DM-prigovori-2020@mzo.hr

Podsjetimo, konačni rezultati jesenskog roka mature bit će objavljeni 16. rujna, a do sadašnja praksa bila je da do tada učenici mogu mijenjati liste studijskih programa koje žele upisati.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020/2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2021. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.

Pozor, maturanti: U podne istječe važan rok za one koji su izašli na jesenski rok
Share via
Copy link
Powered by Social Snap