Pretraga

Na najpopularnijem studiju jesenskog roka za jedno mjesto natječu se 132 maturanta

A- A+

Ove srijede objavljeni su prijevremeni rezultati jesenskog roka državne mature. Prema trenutnim podacima AZVO-a, najpoželjniji je među maturantima izvanredni studij fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu.

predavanje, studenti

Foto: Edwin Andrade; Unsplash

Prema podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje, trenutno je na jesenskom roku upisa najpoželjniji izvanredni studij fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Poželjnost je utvrđena omjerom broja prvih prijava i ukupne kvote. Studij fizioterapije na ZVU prvi je izbor za 37 maturanata, mjesta ima samo za jednog od njih, a ukupno gledajući studij su prijavila čak 132 kandidata.

Izdvojeni članak

4 razloga zašto se početi pripremati za maturu već sad

Drugi najpoželjniji studij na jesenskom roku je redovni studij fizioterapije na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru. Ondje je također ostalo jedno mjesto, a studij je prvi izbor za 31 maturanta, dok je ukupni broj prijava 73.

Među najpopularnijim studijima na jesenskom roku nalaze se još redovni studij socijalnog rada na Pravnom fakultetu u Zagrebu i studij vojno vođenje i upravljanje kojeg izvodi više fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na oba spomenuta studija slobodno je samo jedno mjesto. Studij socijalnog rada prvi je izbor za 30 maturanata, a ukupno ga je prijavilo njih 138, dok je Vojno vođenje i upravljanje prvi studij na listi za 26 kandidata, a ukupan broj prijava je 46.

Podsjetimo, konačni rezultati mature bit će objavljeni do 16. rujna i obično do tog datuma kandidati mogu mijenjati liste prioriteta. Listu studija prema poželjnosti na jesenskom upisnom roku možete vidjeti u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [223.40 KB]