Pretraga

Maturalna ne mora biti sprovod za novčanik: Evo kako možete uštedjeti na ‘looku’ za najvažniju srednjoškolsku noć

A- A+

Maturalne zabave već su lagano krenule, ali sa samim krajem školske godine očekuje se njihov vrhunac. Važna je to noć, nekim srednjoškolcima i najvažnija do sada, pa ne čudi kako na maturalnoj većina želi zablistati. Kako vaši roditelji pitom ne bi bankrotirali, imamo nekoliko savjeta za uštedu novca.

Foto: Flickr; Daniel X. O’Neil

1. Haljina ili odijelo

Kada je u pitanju sama maturalna haljina ili odjelo, umjesto kupnje novih dobra opcija je iznajmljivanje, pogotovo ako ste sigurni da tu haljinu, odnosno odijelo više nećete imati prilike nositi.

Izdvojeni članak

Kreativnost na vrhuncu: 6 genijanih haljina za maturalnu koje su si djevojke izradile same

Druga opcija je kupnja već nošene haljine i odijela. Polovnu haljinu i odijelo možete po dobroj cijeni pronaći u trgovinama rabljene odjeće, a druga je opcija kupnja putem oglasnika, gdje je i nedvojbeno veći izbor odjevnih predmeta. Naravno, treća opcija je i posudba haljine od sestre, prijateljice ili poznanice, odnosno odjela od brata, tate ili poznanika.

Kada je u pitanju odabir financijski povoljnije haljine, savjet za uštedu je kupnja kraće haljine jer manje materijala znači i jeftinije. Dakle, ako želite uštedjeti, odaberite radije haljinu koja seže do koljena, nego krinolinu.

2. Cipele

Važan dio outfita za maturalnu su i cipele, a savjet kojim ćete najviše uštedjeti jest da obujete one koje već imate. Naime, iskustva su pokazala da su velike vjerojatnosti da ćete ih ionako za dva sata izuti.

Izdvojeni članak

Heroina maturalne zabave: Tri učenice nisu imale novca za haljinu, a onda je profesorica Sandra spasila stvar

3. Nakit

Iako mnoge djevojke misle kako je nakit izuzetno važan dodatak za tu važnu večer, u ovom slučaju manje zaista jest više. Zapravo će vam uz haljinu biti dovoljne neke lijepe naušnice, jer kako kažu modni stručnjaci, ove su godine uši u centru pažnje. Do sada popularni chokeri, prstenje i narukvice ove sezone jednostavno više nisu ‘in’.

4. Šminka i frizura

Gotovo jednako važni kao haljina su šminka i frizura pa mnoge djevojke posežu za profesionalnom uslugom. No, to zaista nije potrebno. Kada je riječ o frizuri, na YouTubeu postoji pregršt video uputa o tome kako napraviti idealnu za maturalnu. Dobra ideja je da odaberete željeni tutorial, a potom tu frizuru isprobate na sebi nekoliko puta. Ili zamolite mamu, sestru ili najbolju frendicu za pomoć pri izradi frizure. U videu u nastavku možete pogledati neke od prijedloga što učiniti s kosom za tu važnu noć.

Slično je i sa šminkom. U moru YouTube tutoriala, lako ćete pronaći onaj koji vam se sviđa, pa izdvojite malo vremena da ga uvježbate. Ako kupujete novu šminku, odaberite ruž koji možete koristiti i kao rumenilo, olovku za obrve koju možete koristiti i za oči, ili odaberite paletu koja već sadržava više proizvoda – ruž, sjenilo, rumenilo i bronzer.

U slučaju da želite staviti veći naglasak na oči, kupite kvalitetniju maskaru, a štedite na ružu za usne. Ako želite privući pozornost na jagodice i obraze, odaberite nešto kvalitetniji highlighter, a koristite puder koji već imate u svojoj toaletnoj torbici. U nastavku donosimo nekoliko tutoriala koje možete uvježbati i zablistati u vašoj najvažnijoj noći do sada.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap