Pretraga

Ravnatelj XV. gimnazije otkrio tajna uspjeha Miočana na maturi

A- A+

Pet maturanata iz XV. gimnazije u Zagrebu na ovogodišnjoj državnoj maturi riješilo je bez greške ispit iz matematike, te je jedan učenik ostvario 100 posto iz matematike i fizike. Popularno zvani zagrebački MIOC po uspješnosti učenika nalazi se na samom vrhu ljetnog roka državne mature. Razgovarali smo s ravnateljem Josipom Harcetom koji tvrdi da je jako zadovoljan ostvarenim rezultatima te da su na nivou prethodnih rokova mature.

Prilikom objave rezultata državne mature, u Velikoj dvorani MZOS-a upućene su čestitke te uručeni darovi 22 najboljih pristupnika ovogodišnjeg ljetnog roka državne mature. U spomenutoj grupi nalazili su se svi oni maturanti koji su ostvarili stopostotni uspjeh na višoj razini obaveznog ili izbornog predmeta. Svoje mjesto među najboljim pristupnicima našlo je i šestero bivših učenika XV. gimnazije u Zagrebu, od kojih su svi riješili ispit iz matematike bez ijedne greške te jedan učenik uz ispit iz matematike briljirao i prilikom rješavanja fizike.

Škola nagrađuje najbolje učenike u generaciji

XV. gimnazija svake godine nagrađuje najbolje učenike u generaciji, no nisu predviđene dodatne nagrade za one koji su napustili školu i ostvarili iznimne rezultate na maturi.

Ravnatelj zadovoljan jer su rezultati na nivou

Zvonimir Jurelinac, Mihael Marović, Ivana Fumiš, Eduard Edi Jerković, Katarina Škrlec i Ivan Jakovac imena su učenika koji su ove godine smjestili zagrebački MIOC na sami vrh po ostvarenim rezultatima na državnoj maturi. Među onima koji se ponose na besprijekorno riješene ispite spomenutih učenika nalazi se i ravnatelj Josip Harcet.

– Jako sam zadovoljan uspjehom naših učenika na državnoj maturi. Njih čak šestero je ostvarilo stopostotni uspjeh na matematici ili fizici. Rezultati su na nivou prethodnh generacija, a trudit ćemo se da i sljedeće godine ostvarimo ovako dobar uspjeh, izjavio je ravnatlje Harcet.

Izdvojeni članak

Intervju s novim ravnateljem MIOC-a: ‘Školi treba cijeli ravnatelj no želim i dalje predavati’

U MIOC-u pripreme kreću od upisa 1. razreda

Od šest najboljih maturanata koji dolaze iz XV. gimnazije, njih četvero nam je potvrdilo kako je jedina priprema za maturu bila samostalno učenje te da nisu odlazili ni na kakve dodatne pripreme. – Mi u školi ne organiziramo posebne izvananstavne pripreme za maturu, ali je svaki profesor spreman ostati i izvan radnog vremena ako ga učenici zamole, komentira ravnatelj MIOC-a.

Dodao je kako se njihovi učenici pripremaju od samog upisa u XV. gimnaziju te da profesori kontinuirano s njima rade, pristupačni su te održavaju kvalitetnu nastavu. Također smatra da tajna zadivljujućeg uspjeha njegovih maturanata leži u jako dobrim učenicima, ali i strpljivim te iznimnim profesorima.