Pretraga

Studenti biotehologije u video klipovima pojasnili pokuse koji se ispituju na maturi iz kemije

A- A+

Udruga studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci napravila je vrijedan posao za pristupnike ispitu Kemije na državnoj maturi. U video obliku su priredili i obrazložili sve pokuse, koji su se našli u ispitnom katalogu iz Kemije za Državnu maturu 2016./2017.

Screenshot: onetius.com

Izdvojeni članak

Dvije godine zaredom na maturi iz Kemije pojavio se gotovo identičan zadatak: Znate li odgovor?

S obzirom da se većina eksperimenata koji se ispituju na maturi, prođe samo u teorijskom dijelu nastave, a neki ni to, ovakva praktična i plastična obrazloženja bit će itekako korisna pristupnicima Kemije.

Spomenute pokuse možete pronaći na ovom linku.

Inače nešto više od 3.600 kandidata, sutra od 9 sati, imat će 180 minuta za rješavanje Kemije. Više detalja o ispitu iz ovog izbornog predmeta, pogledajte na ovoj poveznici. Usput, pokušajte riješiti zadatak koji se dvije godine za redom pojavio na maturi iz Kemije.

____________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.