Pretraga

Sveučilište se priprema za online studije i novi kampus: Objavili i popunjenost studija

A- A+

Bliži se zatvaranje rokova za upis studija u jesenskom roku, a s time i nova akademska godina koja će Sveučilištu Jurja Dobrile iz Pule donijeti značajne novosti. Uskoro će, naime, ishodovati dopusnice za online studije na svoje dvije sastavnice, a s izvođenjem kreće i novi studij Dizajna i audiovizualnih komunikacija. Kvalitetu studentskog života podići će i renovacija bivše Mornaričke bolnice čime će Sveučilište dobiti novi kampus. Doznali smo više o novostima sa Sveučilišta te dobili informacije o broju slobodnih mjesta za upis na jesenskom roku.

Sveučilište Jurja Dobrile Pula

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je broj slobodnih mjesta na njihovim studijima koje možete upisati na jesenskom roku | Foto: Sveučilište Jurja Dobrile Pula

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli spremno je za mnoge novosti: nove studente, nove studije i novi kampus. Novi preddiplomski stručni studij Dizajn i audiovizualne komunikacije s izvođenjem kreće najesen. Studij će trajati tri godine, a njegov se program temelji na takozvanom #EvolveUnipu pristupu koji naglašava personalizirano učenje, problem-solving tehnike te korištenje digitalnih tehnologija. O studiju smo nedavno pisali, a taj tekst možete pronaći ovdje.

Sa sveučilišta očekuju i kako će uskoro ishodovati dopusnice za online izvanredne studije na Fakultetu ekonomije i turizma ‘Dr. Mijo Mirković’ te Fakultetu informatike u Puli, rekli su nam, ali i skorašnji početak renovacije i izgradnje novih sadržaja u prostoru bivše Mornaričke bolnice u Puli. Planira se pokretanje start-up kampusa u kojem bi istarske tvrtke u suradnji sa Sveučilištem imale svoje inkubatore. Studenti bi na taj način dobili priliku učiti na praktičan način, u suradnji s tržištem. Time će se ponuda za studente podići na još jednu razinu.

Sveučilište na podizanju kvalitete studentskog života radi punom parom, pa su tako početkom ove godine dovršili i projekt širenja kapaciteta studentskog doma koji je proveden u suradnji sa Studentskim centrom Pula. Studentski dom Pula dobio je dva nova paviljona i ukupno 248 novih ležaja. Sobe su moderno opremljene, svaka ima svoj sanitarni čvor, priključak za Internet, hladnjak, klimu i električne rolete. U sobe se ulazi uz pomoć električnih kartica koje pri izlasku automatski isključuju trošila u sobi.

studentski dom u puli

Studentski dom u Puli od ove je godine bogatiji za dva nova paviljona | Foto: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Na svakom katu Studentskog doma u Puli se nalaze kuhinje, dnevni boravak i prostor za učenje, a studentima su dostupne i garaže, prostor za tulume, fitness dvorana, studentski restoran, dvorana za sastanke i konferencije te praonica i sušionica rublja. Kako bi sve bilo prilagođeno studentima s invaliditetom, ugrađena su dizala kao i prilagođeni sanitarni čvorovi.

studentski dom u puli

Zajednički prostor Studentskog doma u Puli | Foto: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Broj slobodnih mjesta na preddiplomskim studijima na drugom upisnom roku

Nakon upisa na ljetnom roku, na većini studija ostalo je nešto slobodnog mjesta. Maturanti koji žele postati studenti pulskog Sveučilišta, još imaju priliku to i ostvariti. Prijave za upis na studij u jesenskom roku, drugi upisni rok su započele još u srpnju, a zatvaraju se 19. rujna u 13:59 sati. Iznimke su studiji koji imaju dodatne provjere znanja i vještina, a koji imaju raniji rok zatvaranja rokova. Za Muzičku akademiju je taj rok već protekao, a za preddiplomski studij Dizajn i audiovizualne komunikacije je potrebno poslati upit na [email protected]. Za dodatne provjere navedenog studija potrebno je do tog roka popuniti Prijavni list, a više informacija dostupno je u natječaju i na mrežnim stranicama.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je također objavilo na svojim mrežnim stranicama sve važne rokove i informacije, kao i broj slobodnih mjesta na studijima koji se nisu popunili na ljetnom roku. Na Fakultetu ekonomije i turizma ‘Dr. Mijo Mirković’ najviše je slobodnih mjesta ostalo na studijskim programima Primijenjene ekonomije te Poslovne ekonomije.

Na studijima Filozofskog fakulteta u Puli, na većini programa je ostalo u prosjeku 15-20 slobodnih mjesta osim na jednopredmetnom studiju Japanski jezik i kultura gdje su ostala svega dva slobodna mjesta dok su dvopredmetni studij Japanskog jezika i kulture i Engleskog jezika i književnosti, u ljetnom roku u potpunosti popunili kvote te nije ostalo ni jedno mjesto slobodno mjesto u jesenkom roku.

Plaža u Puli | Foto: Sveučilište u Puli

Na redovnom preddiplomskom studiju Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti ostalo je svega još jedno mjesto na redovnom studiju hrvatskog jezika, ali je ostalo 23 slobodna mjesta na izvanrednom studiju kao i na istom studiju koji se izvodi na talijanskom jeziku.  Na Učiteljskim studijima i na hrvatskom i na talijanskom jeziku ostalo je na svakom desetak slobodnih mjesta. Za sve studije ovog fakulteta traži se i dokaz o zdravstvenoj sposobnosti tj. potvrda liječnika specijalista medicine rada, ne starija od šest mjeseci.

Na studijima Muzičke akademije ukupno je 19 slobodnih mjesta, najviše na studijskom programu Glazbena pedagogija – 8 mjesta, Solo pjevanje i klavir – 5 mjesta, a na Studiju klasične harmonike 2 mjesta.

Fakultet informatike ima 49 slobodnih mjesta. Dopusnice za on-line studije još nisu pristigle.

Tehnički fakultet iako je dobro popunilo svoje kvote ima još ukupno 94 slobodnih mjesta na studijima koje izvodi.

Studij sestrinstva već tradicionalno popunjava gotovo cijelu kvotu u prvom roku no ostalo je mjesta još za 23 studenta pretežito na izvanrednom studiju mada su u drugom upisnom roku slobodna još 4 mjesta na redovnom studiju.

Najnoviji studij Dizajna i audiovizualne komunikacije upisuje još 26 studenta.

Na studiju Znanost o moru kojeg izvodi Fakultet prirodnih znanosti još je preostalo 4 slobodna mjesta uključujući i strane državljane. Slobodna mjesta na studijima koje izvodi Sveučilište Jurja Dobrile u Puli možete pogledati i u dokumentu ispod. Ako vam se dokument ne prikazuje, ponovo učitajte stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Upisi u drugom upisnom roku

Upisi za sve koji ostvare pravo studija na Sveučilištu u Puli započet će 21. rujna. Rasporedi upisa će biti objavljeni na mrežnim stranicama. Važno je za znati da pristupnici koji ne iskoriste ostvareno pravo upisa na upisnom roku u kojem su ga stekli, gube pravo upisa. Ukoliko se ukaže potreba Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će budućim studentima omogućiti i treći upisni rok o čemu ćemo izvijestiti putem mrežnih stranica i medija.

Diplomski studiji

Zadnji dan za slanje dokumentacije za upis na diplomske studije Središnjem prijavnom uredu bio je 6. rujna 2022. za kandidate koji su već završili preddiplomski studij. Kandidati koji imaju obranu završnog rada u rujnu 2022. godine, prijepis ocjena dostavljaju do 6. rujna, a preostali dio dokumentacije do 22. rujna 2022. Zadnji dan za prijavu neistovrsnih studijskih programa je 11. rujna 2022. Zadnji dan za prijavu studijskih programa je 30. rujna 2022. u 12.00 sati.

Muzička akademija u Puli provodi dodatne provjere posebnih znanja, vještina i sposobnosti samo za kandidate koji su preddiplomski studijski program završili na drugom visokom učilištu u Republici Hrvatskoj ili visokom učilištu u inozemstvu. Upisne kvote na diplomske studije moguće je pogledati na ovoj poveznici. Na diplomskoj razini Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nudi ukupno 1076 slobodnih mjesta uključujući i studije za koje se očekuje dopusnica.

Na studijima Fakultetu ekonomije i turizma ‘Dr. Mijo Mirković’ na diplomskoj razini se nudi ukupno 407 slobodnih mjesta.

Na redovnim studijima Filozofskog fakulteta u Puli nudi se 249 mjesta, a na izvanrednom diplomskom studiju Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti ukupno 70 mjesta.

studiraj u puli

Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli možete odabrati više od 50 studijskih programa | Foto: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Na studijima Muzičke akademije ukupno je 37 mjesta, a studirati se može i redovno i izvanredno kao i na Fakultet informatike koji nudi 147 mjesta odnosno nešto manje ukoliko ne pristigne dopusnica za on-line studij.

Tehnički fakultet nudi ukupno 107 mjesta na diplomskoj razini koje je moguće studirati i redovno i izvanredno, a studij Sestrinstva ima ukupno 63 mjesta na redovnom i izvanrednom studiju.

Upisi na diplomske studije

Objava konačnih rang za diplomske studije bit će 30. rujna 2022. u 16.00 sati. Upisi će se provoditi od 3. listopada 2022. isključivo prema obavijestima na mrežnim stranicama sastavnica Sveučilišta.