Pretraga

U tijeku su prijave za prijemne ispite na kojima možeš osvojiti stipendiju od 12.600 eura: Prijavi se!

A- A+

Samo je jedan prijemni ispit na kojem se mogu osvojiti ovako dobre stipendije – prijemni ispit na RIT Croatia! Održat će se u nekoliko gradova u regiji, a kandidati koji najbolje riješe ispite dobivaju stipendiju u vrijednosti 12.600 eura! Što čekaš? Prijavi se!

Predavanje na RIT Croatia

Ako si maturant pred tobom je jedan vrlo ozbiljan i važan zadatak – završiti srednju školu i upisati fakultet. Možda si do sad već dobro razmislio u kojem bi smjeru htio nastaviti svoje obrazovanje i koje opcije su ti otvorene. No, jesi li razmišljao što ćeš nakon toga?

Jesi li razmišljao o poslu kojim bi se htio baviti i kakvu karijeru bi htio imati? Svakako valja napomenuti kako je preduvjet za dobar posao i prosperitetnu karijeru kvalitetno visoko obrazovanje. To ti zasigurno može pružiti jedno od vrhunskih američkih sveučilišta čiji kampus postoji i u Hrvatskoj – RIT Croatia.

Zašto odabrati baš RIT Croatia?

RIT Croatia međunarodni je kampus Rochester Institute of Technology koji u Hrvatskoj nastavu izvodi na dva kampusa, u Dubrovniku i Zagrebu. Od studija koje možeš upisati tu su Međunarodno poslovanje, koje je preporučljivo svima koji se vide u marketingu, menadžmentu ili financijama. Zatim, Informacijske tehnologije / Web and Mobile Computing, studij namijenjen svim ljubiteljima kodova i programiranja. Tu je i Service Management za one koji razmišljanju o hotelijerstvu, ugostiteljstvu ili općenito uslužnom sektoru. Ovaj se studij fokusira i na poduzetništvo te je namijenjen i onima koji žele pokrenuti svoje poslovanje.

Riječ je o jedinstvenim studijima u Hrvatskoj budući da se izvode na engleskom jeziku, a kao dio američkog koledža RIT diplomanti stječu dvije diplome, hrvatsku i američku. Time im se otvaraju vrata i za inozemnu karijeru te uspjeh u međunarodnim vodama. Završetkom odabranog studija bit ćeš i dobro pripremljen za tržište rada. Naime, razvoj praktičnih znanja u odabranom području studija sastavni je dio programa i svi studenti s RIT Croatia uz diplomu odlaze s 4-7 mjeseci radnog staža. Praktična znanja se naime, uz nastavu, stječu kroz pomno oblikovan program stručne prakse, a RIT-jev je jedan od najvećih i najstarijih na svijetu.

Ostale „zanimljivosti“ uključuju i međunarodno okruženje tijekom studiranja (studenti dolaze iz cijelog svijeta, uključujući i zanimljive države kao što su Trinidad i Tobago ili Južnoafrička Republika), brojne izvannastavne aktivnostikoje ovo visoko učilište nudi svojim studentima, ali i studentska razmjena od jednog odnosno dva semestra na kampusima RIT-ja u Dubaiju i/ili New Yorku.

Kako do stipendije od 12.600 eura?

Prijemnom ispitu na RIT Croatia mogu pristupiti svi ovogodišnji maturanti, kandidati koji su prijašnjih godina završili četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, kandidati koji su srednjoškolsko obrazovanje završili izvan Hrvatske te oni koji su ostvarili pravo upisa na RIT Croatia kroz ranije upisne procese, ali ovi putem žele konkurirati za stipendiju.

Kako bi mogao pristupiti prijemnom, potrebno je prijaviti se putem ovog linka do 26. svibnja 2019.

Prijemni ispiti održat će se u lipnju u čak deset gradova: u Dubrovniku, Rijeci, Osijeku, Splitu, Varaždinu, Zadru i Zagrebu u Hrvatskoj, u Mostaru i Sarajevu u Bosni i Hercegovini, u Podgorici u Crnoj Gori te u Shkodëru i Tirani u Albaniji. Više o samim prijemnima možeš saznati ovdje.

Stipendiju u iznosu od 12.600 eura osvajaju najbolji kandidati za svaki od četiri studija na preddiplomskoj razini, odnosno kandidati koji napišu najbolji prijemni ispit za studije Informacijske tehnologije u Dubrovniku, Informacijske tehnologije u Zagrebu, Service Management u Dubrovniku te Međunarodno poslovanje u Zagrebu.

Kandidati moraju postići najmanje 70% na ispitima iz matematike i engleskog kako bi ušli u konkurenciju za dobivanje stipendije. Stipendija se može iskoristiti isključivo kao umanjenje školarine na preddiplomskim studijima na RIT Croatia, za akademsku godinu 2019./2020. Ukupan iznos stipendije se dijeli na sve četiri godine studija, u jednakim godišnjim iznosima.

VAŽNO!!

  • Prijave traju do 26. svibnja!
  • Prijemni ispit na RIT Croatia se ne plaća
  • Kandidati koji ne ostvare pravo na stipendiju, a zadovolje upisne kriterije, biti će razmotreni za financijsku potporu za studij u iznosima do 10.000 EUR

Za više informacija kontaktiraj Odjel za upise putem e-maila ([email protected]) ili telefonom (Zagreb: + 385 (0) 1 643 9100; Dubrovnik: + 385 (0) 20 433 000).