Pretraga

Uspjeli oboriti i jedan rekord: Ovako je izgledala norijada koja se jučer u Vinkovcima zamalo nije održala

A- A+

Maturanti u Vinkovcima žestoko su se pobunili kada su gradski čelnici najavili da neće noriti 22. svibnja kada i ostatak Hrvatske, već im se zbog utakmice Dinamo-Hajduk ona pomiče na 18. svibnja. Njihova mala bitka urodila je plodom – ‘norili’ su jučer kada i njihovi vršnjaci u ostatku Hrvatske. Njihova norijada protekla je u veselju i bez incidenata, a uspjeli su i oboriti jedan rekord.

Fotografija čitatelja

Zbog finala Hrvatskog nogometnog kupa u kojemu će danas snage odmjeriti Dinamo i Hajduk, norijada u Vinkovcima jučer se umalo nije održala. Razlog: maturanti su trebali posljednji školski dan obilježiti na istom stadionu na kojemu se danas igra spomenuta utakmica. Stoga je izrađen plan prema kojemu se norijada pomiče na 18. svibnja, no, maturanti su na činjenicu da je njihov važan dan postao sporedna stvar, odlučili žestoko reagirati.

Izdvojeni članak
foto: Ivan Božić|srednja.hr

Učenici revoltirani: Zbog utakmice Hajduk-Dinamo odgođena im je norijada!

Najavili su bojkot norijade 18. svibnja pa su gradske vlasti srednjoškolce na kraju ipak odlučile poslušati – vinkovački maturanti norili su kada i njihovi vršnjaci u ostalim hrvatskim gradovima.

Nisu dali na svoju norijadu, a njihova mala bitka urodila je plodom u obliku prekrasne i nezaboravne uspomene. Plesali su jučer, veselili se, a kako nam kaže maturantica Dora, čak su uspjeli oboriti i jedan rekord.

– Jučer smo se svi u 18 sati okupili na Trgu bana Josipa Šokčevića, odnosno korzu. Počela je svirka uživo koja je trajala sat vremena. Po tradiciji koja traje već 16 godina pleše se šokačko kolo sa svim maturantima i profesorima, uz to smo prvi put plesali pačji i kaubojski ples. Naime oborili smo rekord za najveće i najduže kolo dosad. Atmosfera je bila neusporediva i prekrasna, kaže nam Dora.

Dodaje, tijekom čitave probleme nije bilo incidenata i problema, već su svi bili veseli i složni, baš kao i prošloga tjedna kada su se odlučili izboriti za to da ‘nore’ kada i ostatak hrvatskih maturanata.

– U 19 sati svi smo se zajedno uputili prema dvorištu 3. i 4. škole gdje su nas organizatori dočekali s glazbom. Zbog utakmice je cijelo dvorište bilo okruženo policijom koja nam je pružila sigurnost i moram ih pohvaliti što su nas trpjeli cijelo vrijeme. U 1 sat ujutro svirka je prestala pa smo svi otišli na Bosut i u klub Vanilla gdje smo kraj norijade dočekali jutarnjom kavicom, ispričala nam je Vinkovčanka Dora.

Više o norijadi 2018. čitajte na sljedećim poveznicama:

Na norijadi u Zagrebu uhićeno 9 maturanata, a zbog ispisivanja ustaških simbola u Rijeci će posla imati i sud

Baklje, brašno, jaja, cuga, vutra: Sve smo vidjeli na današnjoj norijadi u Zagrebu, a najbolje detalje donosimo u fotogaleriji

Maturanti poslali tužne i zabrinjavajuće poruke: ‘Generacija smo j***čka, ne gine nam Njemačka’

[FOTO] Zadaci, formule, šale i pop kultura: Ovo su najzanimljivije poruke na majicama sa zagrebačke norijade

Najbolji trenuci norijade: Pogledajte kako se danas ludovalo diljem Hrvatske

[VIDEO] Rastavili plesni podij na Bundeku: Pogledajte opaki dance battle zagrebačkih maturanata

[VIDEO] I ulicama Rijeke ori se ‘za dom spremni’, a divljačku scenu maturanti su upotpunili bakljama

Najjači potez norijade 2018.: U tri hrvatska grada dio maturanata ispit zrelosti položio predivnom gestom

Divlja se i na norijadi u Rijeci: Maturanti bacili dimnu bombu u centru grada

[FOTO] Nekolicina zagrebačkih maturanta opet divlja: Pojavili se u kontroverznim majicama i skandiraju ‘za dom spremni’

[VIDEO] Ludilo je krenulo: Zagrebački maturanti u fontanu uronili skokom ‘na glavu’, a u Šibeniku ‘gori’ ulica

Varaždinski maturanti pokušali oboriti Guinnessov rekord: Pogledajte kako je izgledao vrhunac njihove norijade