Pretraga

Važno je zvati se Iva i ići u III.: Ravnateljica splitskog Mioca otkriva tajnu uspjeha maturanata škole

A- A+

Dvije godine za redom dobitnice nagrade Soljačić koju osvaja najmaturant/ica generacije, dala je III. gimnazija Split, znana i kao splitski Mioc. Obje su Ive, obje su bile nepogrješive na ispitima iz Matematike više razine i Fizike te se obje bave odnosno bavit će se na studiju računarstvom. Prošlogodišnja najmaturantica Iva Madunić studij Računarstva upisala je na splitskom FESB-u, dok je Iva Barać upisala FER. Ive uz ostalo stvaraju sada već seriju dobitnica Soljačića, nakon što su prve tri dobili dečki.

Ravnateljica III. gimnazije Split Deana Bokšić | foto: trema.hr

Izdvojeni članak

Ovo je najbolja maturantica u generaciji: Jedina riješila Matematiku i Fiziku bez greške

Osim što je III. gimnazija Split dvije godine u nizu dala najbolje maturantice u generaciji, ova se škola ističe stalnim uspjesima na državnim i međunarodnim natjecanjima, osobito u predmetima iz STEM područjima.

Kada smo zbrojili sve ove okolnosti, učinilo nam se da ne mogu biti slučajne pa smo zamolili ravnateljicu splitskog Mioca Deanu Bokšić, da nam otkrije u čemu vidi tajnu uspjeha svojih maturanata, ali i učenika nižih razreda škole.

– Moram reći da, kao i većina gimnazija, našu školu upisuju odlični učenici, posebno oni skloni STEM području. Za uspjeh je, pored njihove izvrsnosti, zaslužna visoka razina rada s učenicima, stručni i kvalitetni profesori koji kod učenika njeguju ljubav prema svom predmetu; zahtjevni su, ali i puno daju. Stalo im je do napretka i uspjeha učenika, a spremni su i dodatno raditi na satovima priprema za natjecanja i za ispite državne mature. Učenici to osjećaju, stvara se jedna pozitivna energija, odnos međusobnog poštovanja, a svaki profesor zna da je to izuzetno važno za uspješan rad u razredu. Kod učenika se njeguju radne navike, kontinuirani rad, a svakako da ih dodatno motivira i uspjeh. Kad se još nađu posebne učenice, kao naše dvije Ive, marljive, odgovorne, sistematične, s dovoljnom dozom ambicije i ozbiljnim pristupom prema ispitima državne mature …. uspjeh ne može izostati. Moram reći da su i ostali naši maturanti uspješno riješili maturu, ovo je jedna izuzetna generacija učenika naše škole i bez obzira na lošije rezultate na nivou Hrvatske, mi ostajemo ponosni na njihove odlične rezultate u cjelini i na izvanredne pojedince. Zbog takvih postignuća naši učenici godinama upisuju u vrlo visokom postotku fakultete svog prvog izbora, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja ih redovito poziva na dodjelu nagrada najboljim maturantima. Lani su među 20 onih koji su najbolje riješili maturu u Republici Hrvatskoj, bila četiri naša učenika. Svake godine ih se nekoliko nađe u tom probranom društvu, pa vjerujemo da će tako biti i ove godine, rekla nam je ravnateljica III. gimnazije Split Deana Bokšić.