Pretraga

Znate li za ovih osam jedinstvenih studija koje možete studirati u blizini Zagreba?

A- A+

Prije nego odlučimo koji ćemo studij upisati, moramo posložiti prioritete. Ako vaša lista prioriteta uključuje jedinstvenu diplomu s kojom ćete se isticati na tržištu rada, studij s puno prakse i kurikulum koji je moderan i u skladu sa zahtjevima poslodavaca, imamo prijedlog. Veleučilište Velika Gorica izvodi osam zanimljivih, jedinstvenih studija i suvremenih studija. Doznajte jesu li baš oni za vas!

Veleučilište Velika Gorica izvodi osam zanimljivih, jedinstvenih studija i suvremenih studija. | foto: VVG

Na Veleučilištu Velika Gorica (VVG) možete upisati jedan od pet stručnih preddiplomskih i tri specijalistička diplomska studija. Ono što ih čini posebnima je činjenica da su jedinstveni u Hrvatskoj, što znači da ćete s njihovom diplomom postati jedinstven stručnjak ili stručnjakinja na tržištu. To će vam olakšati potragu za poslom, a da ona bude još lakša, tu je puno prakse koju ćete imati kroz studiranje.

Stručni studij znači da je naglasak na spajanju teorije i prakse te da su programi u skladu s potrebama industrije. Osim toga, VVG je smješten nadomak Zagreba, tako da ćete imati najbolje od oba svijeta – mir manjeg grada i blizinu metropole. Ako vas sve to privlači, doznajte što sve možete studirati na VVG-u.

Upravljanje u kriznim uvjetima i Krizni menadžment

Za nekoga su krize neočekivane i šokantne, za stručnjake upravljanja krizama one nisu nimalo iznenađujuće. Želite li postati osoba koja u vrijeme stabilnosti planira i procjenjuje rizike, a u vrijeme krize organizira pomoć i njome upravlja, ovo su studiji za vas. Stručni preddiplomski studij Upravljanje u kriznim uvjetima naučit će vas voditi ljude kroz krize uzrokovane prirodnim silama (primjerice, poplavama, požarima ili potresima) ili ljudskom aktivnošću (utjecajem ljudi na okoliš, terorizmom i slično). Nakon toga, studij možete nastaviti na specijalističkom diplomskom studiju Kriznog menadžmenta s kojim ćete postati stručnjak za javnu i korporativnu sigurnost te humanitarne i sigurnosne operacije.

Za nekoga su krize neočekivane i šokantne, za stručnjake upravljanja krizama one nisu nimalo iznenađujuće. | foto: VVG

Očna optika

Vid je svakom čovjeku iznimno važan, no suvremeni uvjeti života stvaraju sve više problema našim očima. To znači da su stručnjaci u području očne optike i optometrije potrebni. Upišete li preddiplomski stručni studij Očne optike, i vi možete postati taj stručnjak. Naučit ćete sve o anomalijama oka, određivanju i primjeni naočala, leća i ostalih pomagala, ergonomiji gledanja i drugim važnim temama. Osim toga, na VVG-u će uskoro početi s izvođenjem specijalističkog diplomskog studija Optometrija, rekli su nam. Studij će se izvoditi na hrvatskom i engleskom jeziku, što će vam olakšati zaposlenje u inozemstvu, ako ga budete poželjeli.

Naučit ćete sve o anomalijama oka, određivanju i primjeni naočala, leća i ostalih pomagala, ergonomiji gledanja i drugim važnim temama. | foto: VVG

Motorna vozila

Ovaj je studij idealan za ljubitelje svih vrsta vozila. Uvijek ste bili strastveni oko toga kako funkcioniraju, obožavate „dijagnosticirati“ kada nešto ne radi kako bi trebalo ili činiti da radi još bolje nego prije? Upišite stručni preddiplomski studij Motorna vozila. S njim ćete postati inženjer motornih vozila. Naučit ćete sva potrebna znanja iz područja strojarstva po modernom programu koji uključuje predmete kao što su Električna i hibridna vozila, Konstruiranje pomoću računala i druge.

Uvijek ste bili strastveni oko toga kako funkcioniraju, obožavate „dijagnosticirati“ kada nešto ne radi kako bi trebalo ili činiti da radi još bolje nego prije? Upišite stručni preddiplomski studij Motorna vozila. | foto: VVG

Održavanje zrakoplova

Zrakoplovi moraju biti savršeno sigurni stoga je njihovo održavanje odgovoran, zanimljiv i uzbudljiv posao. Stručnjaci koji ih održavaju razumiju kako su zrakoplovi konstruirani i organizirani te koji elektrotehnički i strojarski sustavi su potrebni za njihovo funkcioniranje. Privlači li vas ideja da se time bavite, za vas je stručni preddiplomski studij Održavanje zrakoplova. Naučit ćete sve o održavanju zrakoplova i njihovih sustava te sve opreme za civilno i ratno zrakoplovstvo. Velika prednost ovog studija u Velikoj Gorici je činjenica da su u okolici smještene sve državne tvrtke koje imaju veze sa zrakoplovstvom.

Naučit ćete sve o održavanju zrakoplova i njihovih sustava te sve opreme za civilno i ratno zrakoplovstvo. | foto: VVG

Održavanje računalnih sustava i Informacijski sustavi

Ako vas tehnologija fascinira, razumijete kako računala funkcioniraju i stalno razmišljate kako ih unaprijediti, ovo je studij za vas. Preddiplomski stručni studij Održavanje računalnih sustava nastao je jer su na tržištu potrebni stručnjaci tog usmjerenja koji povezuju one koji kreiraju softversku i hardversku tehnologiju te krajnje korisnike. To možete postati baš vi, a na studiju ćete naučiti sve o projektiranju informacijskih tehnologija, programiranju aplikacija te sve o softverima i hardveru.

Studij možete nastaviti na specijalističkom diplomskom studiju Informacijski sustavi s kojim ćete naučiti projektirati, optimizirati i eksploatirati informacijske sustave. Ovi studiji planiraju uvesti dodatne izborne predmete, objasnili su nam s VVG-a, jer tržištu nedostaju stručnjaci koji mogu obavljati poslove poslovnog analitičara (engl. Business Analyst), inženjera za osiguranje kvalitete softvera (engl. Quality Assurance engineer) te operacijsko-razvojnog inženjera (engl. DevOps).

Preddiplomski stručni studij Održavanje računalnih sustava nastao je jer su na tržištu potrebni stručnjaci tog usmjerenja koji povezuju one koji kreiraju softversku i hardversku tehnologiju te krajnje korisnike. | foto: VVG

Logistički menadžment

Specijalistički diplomski studij Logističkog menadžmenta upisuju svi oni koji već rade ili žele raditi na poslovima logistike. Ovaj je sektor iznimno važan za funkcioniranje cijelog društva, jer bez stručnjaka koji znaju upravljati složenim sustavima, ne bismo mogli funkcionirati. Na ovom ćete studiju naučiti planirati, organizirati i upravljati logističkim sustavima, sustavima nabave i distribucije, prometom i transportom, financijama… Stručnjaci ovog područja potrebni su u svim većim tvrtkama i javnim službama kao što su vojska, policija ili zaštita i spašavanje.

Stručnjaci logističkog menadžmenta potrebni su u svim većim tvrtkama i javnim službama kao što su vojska, policija ili zaštita i spašavanje. | foto: Unsplash


Tekst je nastao u suradnji Native studija portala srednja.hr i Veleučilišta Velika Gorica