Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Osječko-baranjskoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

A- A+

Od deset srednjoškolskih programa koje su upisali učenici s najviše bodova u Osječko-baranjskoj županiji, čak njih četiri su prirodoslovno-matematičke gimnazije. Na vrhu je upravo taj smjer Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice, ali i III. gimnazije Osijek. Ipak, na trećem je mjestu strukovni smjer tehničara za računalstvo Elektrotehničke i prometne škole Osijek s prosječnim brojem bodova upisanih od 76,92 boda.

III. Gimnazija Osijek, Screenshot Google Earth

Nakon ljetnog upisnog roka u srednje škole od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražili smo podatke o bodovima upisanih učenika u svaki od srednjoškolskih programa u Hrvatskoj. Za svaku županiju pripremamo prikaz programa koje su upisivali učenici s najviše bodova, a red je došao na Osječko-baranjsku županiju.

U toj županiji na prvom je mjestu s najvišim prosječnim brojem bodova program prirodoslovno-matematičke gimnazije Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice. Ta škola je i prošle godine bila na vrhu prosječnih bodova upisanih. Slijedi također prirodoslovno-matematička gimnazija, ali u III. gimnaziji Osijek gdje je prosjek bodova bio 77,77 bodova, a najveći broj bodova upisanog bio je 81.

Izdvojeni članak

10 srednjoškolskih programa u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje su upisali osmaši s najviše bodova

Na trećem je mjestu jedan strukovni smjer. Riječ je o Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek i njezinom programu tehničara za računalstvo gdje je prosječan broj upisanih 76,92 bodova, a najmanji broj bodova upisanog bio je 72,75. U deset škola s najvećim prosječnim brojem bodova upisanih u ovoj županiji pronašao se još samo jedan strukovni smjer i to zdravstveno-laboratorijski tehničar Medicinske škole Osijek.

Sve ostalo na listi su gimnazije, od prirodoslovno-matematičkih do općih i klasičnih. Ispod možete pogledati cijelu tablicu. Kao i u slučaju ostalih županija, prvo je u tablici naveden naziv škole, zatim program te prosječni broj bodova upisanih, broj bodova prvog na listi i broj bodova posljednjeg na upisima u 2023. Iz ove analize izostavljen je smjer opće gimnazije na mađarskom jeziku Prosvjetno-kulturnog centra Mađara jer taj smjer upisuje manje od deset učenika.

tablica Osijek bodovi srednja škola

10 škola u Osječko-baranjskoj koje su upisali osmaši s najviše bodova | izvor podataka: MZO

Podatke za ostale do sada objavljene županije čitajte ispod:

20 srednjoškolskih programa u Zagrebu koje su upisali učenici s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje su upisali osmaši s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Primorsko-goranskoj županiji koje su upisali osmaši s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Zagrebačkoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Karlovačkoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Požeško-slavonskoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova