Pretraga

Student tulumario za vrijeme samoizolacije: Sud ga kaznio s 22 tisuće kuna

A- A+

Student (25) kažnjen je s 22.280 kuna zbog tulumarenja za vrijeme samoizolacije. Policija ga je u studenom 2020. godine zatekla u jednom noćnom klubu u Zagrebu i ustvrdila da je za vrijeme provoda trebao biti u samoizolaciji.

tulumarenje

Foto: Long Truong, Unsplash

Prema presudi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, 25-godišnjak je 21. studenog 2020. godine oko dva sata ujutro bio u noćnom klubu u Zagrebu u kojem se u to vrijeme nalazilo 177 osoba. Policija ga je legitimirala i ustanovila da mu je zbog pozitivnog testa na COVID-19 izrečena mjera samoizolacije od 13. do 22. studenog.

Sud je presudio da je 25-godišnjak počinio kazneno djelo protiv zdravlja ljudi širenjem i prenošenjem zarazne bolesti i kaznio ga je sa 100 dnevnih dohodaka, odnosno 22.280 kuna. Optuženi je nijekao krivnju i tvrdio da mu je samoizolacija istekla taj dan kad je zatečen u klubu, prenosi Večernji list.

Izdvojeni članak

HZJZ ukinuo karantenu za kontakte pozitivnih osoba, evo što je s izolacijom za zaražene

– Moja je supruga imala simptome i kada se testirala ispalo je da ima COVID. Ja nisam imao simptome, no testirao sam se i ispalo je i da sam ja pozitivan. Bio sam u samoizolaciji kod kuće, a supruga i ja smo dobili pojašnjenja kada možemo izaći iz samoizolacije. Po tome sam ja iz samoizolacije izašao 21. studenog 2020., što je bilo upravo taj dan kada me zatekla policija. Od testiranja je bilo proteklo 10 dana, a i tom klubu sam bio prvi dan po isteku samoizolacije, branio se optuženi, prenosi Večernji list.

Sud nije prihvatio njegovo objašnjenje. Naveli su da je optuženi dobio odluku epidemiologa o samoizolaciji koja je trebala trajati od 13. do 22. studenog, te da je otišao u klub za vrijeme trajanja samoizolacije.