Pretraga

30,000 mladih iz Hrvatske na jednom mjestu

A- A+

Mjesto radnje: Sisak. Vrijeme radnje: 5. svibnja. Razlog: Skup hrvatske katoličke mladeži. Posljedica: dobar provod, zabava i nova prijateljstva.

U subotu 5. svibnja okupila se hrvatska katolička mladež u Sisku. Glavno geslo 7. Susreta je “U svjetlosti hodimo”, a okupilo se oko 30 000 mladih vjernika iz svih dijelova hrvatske, Bosne i Hercegovine te hrvatskih katoličkih misija iz europskih zemalja.

Brojna kolona prošla je od sisačke katedrale do prostora kod crkve Sv. Kvirin , što je razveselilo siščane koji su ih pozdravljali sa svojih prozora. U procesiji se nosio i križ, koji će od ovog susreta biti križ susreta hrvatske katoličke mladeži.

Svečano misno slavlje predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Na kraju misnog slavlja mladi Sisačke biskupije predali su križ mladima Dubrovačke biskupije koji će biti domaćini SHKM-a 2014.

Više od 4 000 ljudi iz Sisačke biskupije ugostile su hrvatsku katoličku mladež. S obzirom na broj mladih vjerujemo kako u Sisku nije bilo dosadno.