Pretraga

Učenicima na Baniji još uvijek nisu obnovljene škole: Neki će nastavu slušati u starom zatvoru

A- A+

Dobar dio učenike s Banije još nije dočekao obnovu školu. Tako ni učenici Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku gdje je napravljen samo limeni krov. Ta zgrada, i kada se obnovi neće biti korištena za nastavu, već samo za koncerte. Nastavu bi trebali slušati u – starom zatvoru.

Glazbena škola Frana Lhotke

Glazbena škola Frana Lhotke nakon potresa: foto: Andrej Kauzlarić | srednja.hr

Iako smo nedavno obilježili dvije godine od razornih potresa koji su pogodili Baniju, tamošne škole, uglavnom, još nisu obnovljene. Kako donosi dnevnik.hr, na nekim se školama nije doslovno  ništa promijenilo.

Preselit će se u stari zatvor

Jedna od njih je i Glazbe škola Frana Lhotke u Sisku. Tamo se, piše taj portal, osim lima na krovu nije ništa napravilo. Unutra se već nakupila i prašina jer se predugo čeka na obnovu. Ono što je poznato je da se u tu školu učenici neće vraćati jer će to u budućnosti biti zgrada za koncerte. Učenici te škole trebali bi se, kako donosi dnevnik.hr, preseliti u zgradu bivšeg zatvora, ali i ona mora proći svoju obnovu.

– Znam da je najavljeno da će obnova početi u trećem kvartalu prošle godine. Kad to počinje, počinje li to kad se krene promišljati o tome ili u onom trenutku kad se počne projektirati, ali radnika nema, strojeva nema. Kad će početi, ne znam, rekao je za dnevnik.hr ravnatelj Tomislav Ivšić.

‘Svima nam je veoma žao…’

Reporterka je tom prilikom porazgovarala i s maturanticom Teom. Ona obnovu svoje srednje škole neće dočekati jer će škola biti obnovljena i spremna za rad tek krajem godine. Svoju će posljednju godinu u srednjoj školi, oni maturantsku, provesti slušajući nastavu u modularnom objektu.

– Svima nam je veoma žao što nećemo završiti tamo gdje smo počeli, ali mislim da profesori i dalje daju svoj maksimum da nam olakšaju”, ispričala je Tea za dnevnik.hr.