Pretraga

Ako vas zanima koliki IQ imate, ovo testiranje je za vas: Učenici i studenti imaju popust

A- A+

Hrvatska Mensa i ove će godine povodom Međunarodnog dana darovitih učenika provoditi testiranje inteligencije. Ono će biti u subotu 23. ožujka u 10 sati na zagrebačkom FER-u. Testu ne mogu pristupiti mlađi od 14, a oni koji postignu rezultat unutar gornjih dva posto populacije imaju pravo na članstvo u Mensi.

pisanje testa_natjecanje

Pisanje ispita | ilustracija: Pexels

Povodom Međunarodnog dana darovitih učenika koji se obilježava 21. ožujka, hrvatska Mensa organizirat će testiranja inteligencije. Tako će se testiranje u Zagrebu održati u subotu 23. ožujka u deset sati na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u dvorani A-111.

Oni između 14 i 18 godina na test moraju doći u pratnji roditelja

Za testiranje se potrebno prijaviti, a redovna cijena je 30 eura. Učenici i studenti imaju popust pa oni testiranje plaćaju 20 eura, a status će na testiranju dokazati iksicom. Na testiranje treba ponijeti i osobnu iskaznicu ili putovnicu, a sve upute dobivaju se na samom testiranju od psihologa. Oni koji na testu postignu rezultat unutar gornjih dva posto ukupne populacije, mogu se upisati u hrvatsku Mensu. Za testiranje nije potrebno predznanje jer je sam test neverbalan.

– Testu ne mogu pristupiti osobe mlađe od 14 godina. Osobe mlađe od 18 godina moraju doći na testiranje u pratnji roditelja/skrbnika. Osobe koje su na nekom ranijem testiranju održanom u organizaciji Mense zadovoljile uvjet za učlanjenje u Mensu, ne mogu ponovno pristupiti testu. Testiranju ne mogu pristupiti osobe koje su testirane tokom tekuće ili prošle godine, objašnjeno je u pravilima.

Izdvojeni članak
mensa najmlađi član hrvatska

Pričali smo s jednim od najmlađih članova naše Mense, učenikom MIOC-a: ‘Tata mi je zadavao logičke zadatke’

Mnogi daroviti učenici ostanu neprepoznati tijekom školovanja

Ususret Međunarodnog dana darovitih učenika iz hrvatske Mense poručili su da je identifikacija darovitih učenika vrlo složen postupak te da je broj djece koja su darovita puno veći od broja djece koja svoju darovitost razviju. Istaknuli su da mnogi daroviti učenici ostanu neprepoznati tijekom svog školovanja.

– Sudjelovanjem u Tjednu darovitosti putem testiranja inteligencije, Hrvatska Mensa nastoji dati svoj društveni doprinos prepoznavanju darovitih i inteligentnih mladih, ali i odraslih osoba. Time također nastojimo skrenuti pozornost i povećati svijest javnosti o važnosti prepoznavanja darovitih, kreativnih i talentiranih osoba, istaknuli su iz Mense, a na testiranje se možete prijaviti ovdje.