Pretraga

Jeste li inteligentniji od 98 posto populacije? Ovo testiranje dat će vam odgovor na to pitanje

A- A+

Hrvatska Mensa obilježit će Međunarodni dan inteligencije testiranjima inteligencije u subotu 30. rujna u nekoliko hrvatskih gradova. Testiranja će provoditi ovlašteni Mensini psiholozi, a prijaviti se mogu svi stariji od 14 godina. Oni koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije, zaprimit će poziv na učlanjenje u Hrvatsku Mensu.

Rješavanje testa

Rješavanje testa | foto: Canva

Hrvatska Mensa ove će subote, 30. rujna, povodom Međunarodnog dana inteligencije, održati testiranje inteligencije u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Cilj ovog testiranja nije postati članom Mense već samo testirati inteligenciju. Osim, ako ostvarite rezultat bolji nego 98 posto populacije, tada ćete zaprimiti poziv na učlanjenje u Hrvatsku Mensu.

Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama, te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika.

Izdvojeni članak
posao

Umjetna inteligencija nam neće preko noći uzeti poslove, ali o jednoj stvari ipak trebamo razmisliti

Cijena testiranja iznosi 30 eura, a prijave su moguće putem službenog webshopa Mense. Na službenoj stranici, također, možete pronaći i više informacija o samom testiranju.

Testiranje u Zagrebu bit će na Ekonomskom fakultetu, u Osijeku također na Ekonomskom fakultetu, u Rijeci u prostorijama Saveza udruga mladih Primorsko-goranske županije, a u Splitu na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

U nastavku možete vidjeti dva primjera zadataka kakvi vas očekuju na testiranju. Pokušajte ih riješiti.

Primjer zadataka na Mensinom testiranju

Primjer zadataka na Mensinom testiranju | foto: Mensa