Pretraga

Aktivno ljeto za učenike: Njih 13.500 tisuća imalo je priliku baviti se sportom za vrijeme praznika

A- A+

Više od 13.500 učenika sudjelovalo je na Sportskim praznicima. Riječ je o ljetnim sportskim aktivnostima Hrvatskog školskog sportskog saveza kojemu je glavni cilj uključiti djecu iz svih krajeva Hrvatske u sportske aktivnosti. Učenici su tijekom četiri tjedna na čak 84 lokacije sa 178 kineziologa mogli besplatno sudjelovati u sportskim aktivnostima.

sportski praznici

Foto: PR

Hrvatski školski sportski savez drugu je godinu za redom organizirao Sportske praznike. Riječ je o ljetnom sportskom programu koji mlade iz svih krajeva Hrvatske nastoji uključiti u sportske aktivnosti. S krajem školske godine većina sportskih programa, pogotovo u školskoj organizaciji, staje – a djeca i voditelji pokazali su interes za sudjelovanjem u organiziranim sportskim aktivnostima i tijekom ljetnih praznika.

Sudjelovalo više od 13.500 učenika

Program je podržalo Ministarstvo turizma i sporta, a provodio se na 84 lokacije sa 178 kineziologa koji su djeci tijekom četiri tjedna pružili mogućnost besplatnog sudjelovanja u sportskim aktivnostima, neke od kojih su bile potpuna novost učenicima koji su sudjelovali.

Djeca su imala priliku družiti se na otvorenom, vježbati pod vodstvom svojih profesora, učiti o zdravoj prehrani, važnosti tjelesne aktivnosti te timskom radu i fair playu, ali i otkrivati nove sportove poput penjanja na umjetnu stijenu, streličarstva, kuglanja, taekwandoa, rolanja, veslanja, pa čak i kriketa i boćanja. S voditeljima kineziolozima radili su i vanjski suradnici; voditelji raznih nogometnih, rukometnih, odbojkaških, hrvačkih i judo klubova koji su na nekim lokacijama posjećivali škole i održavali prezentacije svojih sportova. Ovo je rezultiralo i stvaranjem dodatnog interesa za nove sportske aktivnosti kod djece od najmlađe školske dobi.

Čak 13.576 učenica i učenika svih uzrasta ove je godine svoje ljetno slobodno vrijeme provelo sa svojim profesorima u organiziranim sportskim aktivnostima. Kako je sve izgledalo možete pogledati na YouTube kanalu Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Izdvojeni članak
futsal ekipa

Imamo prvake: Ekipa Sveučilišta u Zagrebu osvojila zlato na Europskim sveučilišnim igrama

‘I dalje ćemo raditi na novim aktivnostima’

Glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza Ivan Dujić zahvalio se svima koji su pomogli u organizaciji Sportskih praznika i poručio da će Savez i dalje raditi na razvoju školskog sporta.

– Osobno i u ime ureda Hrvatskog školskog sportskog saveza želim vam svima poručiti da ćemo se i dalje truditi razvijati školski sport, da ćemo i dalje raditi na sebi i novim aktivnostima, da ćemo i dalje pokušavati razvijati školske sportske, ali i edukativne aktivnosti te nastojati uključiti i zadržati što veći broj djece u sportu. Za to će nam trebati pomoć svih sportskih udruženja, škola i roditelja koji su kroz ovaj program dokazali da je suradnja moguća upravo na dobrobit te zdravlje i sreću naše djece. Na kraju krajeva, sve nas najviše veseli slika na kojoj dijete vježba, znoji se, ali i smije, rekao je Dujić.