Pretraga

Imamo prvake: Ekipa Sveučilišta u Zagrebu osvojila zlato na Europskim sveučilišnim igrama

A- A+

Futsal ekipa Sveučilišta u Zagrebu osvojila je prvo mjesto na Europskim sveučilišnim igrama u Lodzu. Nakon što su uvjerljivo vodili na cijelom turniru, u finalu su savladali University of Reims Champ s 5:2.

futsal ekipa

Foto: Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu | Facebook

Futsal ekipa Sveučilišta u Zagrebu najbolja je na Europskim sveučilišnim igrama. S pobjedom protiv University of Reims Champ od 5:2 postali su prvaci u Lodzu u Poljskoj.

Uvjerljive pobjede

Ekipa Sveučilišta u Zagrebu bila je najuvjerljivija na cijelom turniru. Prvo je u skupini savladala University of Debrecen rezultatom 2:0. U drugom kolu s visokih 8:1 savladan je University of Beira koji je naposlijetku osvojio brončanu medalju.

U skupini su još upisali dvije pobjede, 5:0 protiv Czech Technical University i 9:0 protiv Cyprus University of Technology. U četvrtfinalu uvjerljivi su bili protiv University of Belgrade s visokih 5:0. Zatim u polufinalu su s 4:1 savladali po kladionicama prve favorite turnira Caucasus University iz Gruzije, a šlag na torti bio je u finalu protiv University of Reims Champ s 5:2.

Izdvojeni članak
mili poljičak

Tko je Mili Poljičak (17), prvi Hrvat koji je osvojio juniorski Wimbledon? ‘Ja sam vam jedan smiren dečko’

Potvrda kvalitete

Kao najbolji golman turnira proglašen je Ante Piplica, student Kineziološkog fakulteta, dok je u all star ekipi bio i Neven Zonjić, student Ekonomskog fakulteta.

EUSA futsal 2025 će se održati u Zagrebu, tako da je zlatna medalja dodatna potvrda kvalitete futsala na Sveučilištu u Zagrebu.

Copy link
Powered by Social Snap