Pretraga

Anketa: Muškarci i žene imaju različita razmišljanja o spojevima i vezama

A- A+

Anketa koju je proveo SurveMonkey Audience nad Amerikancima koji vode samački život pokazala je značajne razlike u tome kako na spoj, veze i seks gledaju muškarci i žene. Njihovi pogledi na iste teme često su u velikom kontrastu, pokazali su rezultati ankete.

Anketa koja je uključila 1600 single muškaraca i žena u Americi otkrila je razlike u razmišljanjima o spojevima, vezama i seksu između dva spola. Ispitivanje je provedeno kako bi se saznalo s kakvim su tipovima osoba ispitanici hodali, načine na koji su prilazili osobama suprotnog spola, te ono najzanimljivije- što smatraju prikladnim, a što ne.

Izdvojeni članak

Studenti nemaju ništa protiv seksa za jednu noć, ali ne idu u krevet na prvom spoju

Mnogi se seksaju na prvom spoju

Svi koji su sudjelovali u anketi identificirali su se kao oni koji nikad nisu bili u braku, odnosno svi su u trenutku ispitivanja bili ‘single’. Njih otprilike 70 posto iskreno je odgovorilo kako su se ljubili na prvom spoju, a gotovo polovica muškaraca i nešto manje žena priznalo je da su se na prvom sudaru upustili i u seksualni odnos. Kada se radi o tome s kakvim ljudima ulaze u veze, postoji značajno nepodudaranje između muškog i ženskog spola. Žene su iznenađujuće sklonije tome da se nalaze s više partnera odjednom, a to je priznalo njih 43 posto. Tek 37 posto muškaraca reklo je isto.

Uredske romanse dosta su česte

Mnogi se upuštaju i u veze s kolegama na poslu, pa je tako čak 44 posto na takvo pitanje u anketi odgovorilo potvrdnim odgovorom. Pri predlaganju izlazaka mnogi se služe SMS porukama, ili nekim od društvenih mreža, što ne iznenađuje previše.

Izdvojeni članak

Mladi u Hrvatskoj debelo iznad svjetskog prosjeka, po ranom stupanju u prvi seksualni odnos

Prilično rano stupanje u seksualni odnos

Anketa je pokazala i da su muškarci prije ti koji od spoja očekuju seksualni odnos, a tek mizerni broj ispitanika smatra da sa seksom treba pričekati do braka. Zanimljivo je da otprilike polovica muškaraca smatra da je idealna dob za prvi seks negdje između 19 i 22 godine. Ipak, većina muškaraca i žena priznala je da su prvi seks imali u dobi između 15 i 18 godina. Što se tiče mišljenja o gej brakovima, većina solo ljudi podržava brakove homoseksualnih parova, piše Business Insider.