Pretraga

Argumenti za korištenje kontracepcijskih pilula

A- A+

Djevojke se sve češće odlučuju za kontracepcijske pilule kako bi izbjegle neželjenu trudnoću, no to nije jedina funkcija ovih pilula. Ako ne želite trošiti svoj džeparac na kupovinu, pogledajte što vam sve može poslužiti kao argument prilikom uvjeravanja očeva i majki da vam kupe kontracepcijske pilule.

Čim roditeljima spomenete kontracepcijske pilule oni odmah pomisle kako ste spolno aktivni, ili imate namjeru uskoro postati. Ako zabrinute očeve i  majke želite nagovoriti da vam kupuju ovu vrstu pilula, a da pri tom ne pomisle na seksualne odnose, pogledajte što sve možete upotrijebiti kao objašnjenje.

www.centar-zdravlja.net

Izdvojeni članak

Tržište kondoma: svjetleći, sa zubima ili pak personalizirani

Problematična koža

Kontracepcijske pilule pomažu u rješavanju akni koje su bolne te kvare vaš izgled. Jedan od najboljih argumenata koji možete ponuditi svojim roditeljima je upravo taj da želite popraviti izgled svog lica. Budući da su akne rezultat hormonalnog poremećaja pojavljuju se nekoliko dana prije menstruacije pa ćete uzimanjem pilula osigurati čistu kožu.

Ublažavanje PMS-a

Predmenstrualni sindrom je nešto što negativno utječe na brojne djevojke i žene, a također nastaje zbog hormonalnog poremećaja. Kontracepcijske pilule reguliraju razinu hormona te samim tim ublažavaju učinak PMS-a.

Izdvojeni članak

Stupidne metode kontracepcije iz davnina

Neredovita menstruacija

Mnoge pripadnice ženskog spola imaju neredovit menstrualni ciklus te nikad ne znaju kad će dobiti mjesečnicu. Redovnim uzimanjem kontracepcijskih pilula u periodu od nekoliko mjeseci ciklus će se ustaliti. Druga stvar na koju pilule utječu je ta što mogu prorijediti menstruaciju pa ju nećete dobivati svaki mjesec nego četiri puta godišnje.

Obilna menstruacija i bolni grčevi

Problem preobilne menstruacije koja predugo traje, također se može riješiti kontracepcijskim pilulama koje imaju ublažavajući učinak na menstrualne grčeve. Brojni ginekolozi propisuju pilule djevojkama koje nisu seksualno aktivne samo kako bi im olakšali bolove koji se pojavljuju prilikom mjesečnice.

Rizik od raka

Kontracepcijske pilule smanjuju rizik od oboljenja raka sluznice maternice ili jajnika. Ova vrsta kontracepcije smanjuje broj ovulacija koje uzrokuju promjenu stanca, što dovodi do raka. To vam je dovoljno dobar razlog zbog kojeg će roditelji ozbiljno razmisliti o kupovini pilula za kontracepciju.