Pretraga

Brucoš Jan i ove je godine najmlađi vozač WRC-a: ‘Imam sreću što mi profesori dopuštaju nadoknadu’

Treću godinu za redom u Hrvatskoj se održava jedna od najvećih auto utrka, WRC Croatia Rally. Natjecanje je svečano otvoreno u četvrtak, a trajat će ukupno četiri dana do ove nedjelje, 23. travnja. Prošle godine najmlađi vozač bio je naš maturant Jan Pokos, a tu titulu nosi i ove godine, jedino mu se status iz učenika promijenio u status studenta, odnosno brucoša.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Naša ‘mlada nadobudna nada’, kako su prošle godine zvali maturanta Jana Pokosa koji je bio najmlađi natjecatelj u auto utrci WRC Croatia Rally, i ove je godine s 19 godina najmlađi vozač i to u kategoriji Rally 4. Jan nam je tada otkrio kako je zbog WRC-a propustio maturalac, a sada nam je ispričao kako je biti brucoš.

Upisao je faks

– Upisao sam TVZ, redovni studij Mehatronike i super mi je. Na godini sam s pet prijatelja iz srednje škole tako da je bio dosta lagan prelazak iz srednje. Imam sreću što mi profesori dopuštaju nadoknadu i imaju puno razumijevanja. Uz to, imam i predznanje iz tehničke srednje škole pa mi i to puno pomaže, ispričao nam je Jan.

Maturirao je kao učenik Srednje školu Ruđera Boškovića, a najveći problem kod mature mu je bio taj što je ispit iz Informatike imao istog dana kada je morao voziti Delta Rally. No, njegova želja da upiše TVZ, koju nam je tada otkrio u intervjuu, ipak se ostvarila.

‘Dosta me potresla smrt Craiga, veliki je to šok za cijeli WRC’

Ovogodišnji WRC Croatia Rally i prije samog početka obilježila je tragična smrt irskog vozača Craiga Breena koji je poginuo u prometnoj nesreći na testiranju prije samog početka rallyja.

– Dosta me potresla smrt Craiga. Iako ga nisam znao tako dobro, znam da uvijek je bio pozitivan. Veliki je to šok za cijeli WRC i moje saučešće njegovoj obitelji i prijateljima, izjavio je Jan.

‘Neću se ni sa kim uspoređivati, idemo svojom tempom’

WRC će se kroz iduća tri dana voziti u pet hrvatskih županija – Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Primorsko-goranskoj i Gradu Zagrebu. Jan nam je otkrio i koja su njegova očekivanja.

– Definitivno sam više stava – što bude, bit će. Neću se ni sa kim uspoređivati, idemo svojom tempom pa ćemo na kraju trećeg dana vidjeti gdje smo, poručio je Jan.

Cijeli intervju s Janom, ali i snimku njegovog izlijetanja na prošlogodišnjem treningu, možete pogledati na našem YouTube kanalu.