Pretraga

Cooltura: Kakav je zapravo TED i što se dogodilo s Linkin Parkom

A- A+

Zabavna komedija, knjiga o obiteljskim tajnama i novi cd Linkin Parka naš su nasumični odabir za ovo nedjeljno popodne. I dok nas je plišani Ted svojim izjavama i ludostima potpuno osvojio, cd Linkin Parka najbolje je ostaviti za ponedjeljak. Njihov novi uradak naprosto je razočaravajuć pa je ostatak vikenda najbolje posvetiti dobroj knjizi.


filmski.net

Ted: plišani medvjedić kojeg vam roditelji ne bi kupili

U svoje slobodno vrijeme Ted se zabavlja s curama, pije i puši travu. On nema dlake na jeziku i kada nešto govori obično i opsuje. Ted je plišani medvjedić. No vratimo se na početak.

Jednog božićnog jutra osmogodišnji John Bennett  na dar je dobio velikog plišanog medvjedića.  Usamljeni dječak iste je večeri zaželio ono što su tisuće djece prije njega: da njegov medvjedić Ted oživi kako bi mogli biti najbolji prijatelji zauvijek. I Johnu se posrećilo. Već sljedećeg jutra Ted je hodao i pričao, pa su njih dvoje odrastali zajedno kao nerazdvojni prijatelji. Uskoro je John sazrio u neodgovornog muškarca koji i dalje za vrijeme grmljavine najradije spava s medvjedićem, a Ted je od svijeta odraslih pokupio ono najgore. Da ne spominjemo da uz sve to John često zanemaruje i svoju curu koju glumi Mila Kunis, pa vam je jasno da se pod hitno mora riješiti medvjedića i odrasti.

Ted je komedija za koju nije teško zamisliti kako postiže filmski uspjeh jer se svatko od nas barem jednom zapitao što bi bilo kada bi neka od njegovih plišanih igračaka oživjela. Iako sam film nije urnebesno smiješan ima dobrih trenutaka i dobrih fora zbog kojih se isplati pogledati ga. Uz to Ted je ipak medvjedić dobra srca koji iako mu donosi nevolje, beskrajno voli Johna, pa će biti zanimljivo vidjeti koga će John na kraju odabrati: Teda ili Milu Kunis?

images.triplem.com.au

Izdvojeni članak

Linkin Park ima novi singl – Burn It to the Ground


Izdvojeni članak

Pročitati knjigu ili pogledati film?

Šlušam a ne čujem: gdje je nestao Linkin Park?

Prije nego što je izašao njihov novi album Living Things, frontmen Chester Bennington za magazin Kerrang! izjavio je kako protekla dva mjeseca bend radi na novom albumu, te da su odmakli dalje nego što su se nadali. Također je dodao kako će biti puno dobrih pjesama. I tako je rečenica ”bit će puno dobrih pjesma” postala isprazna floskula.

Living Things, inače peti studijski album ove grupe, dokaz je kako Linkin Park polako ali sigurno nazaduje. Na albumu se nalazi dvanaest pjesama, a aktualni singl ”Lost in the Echo” iako nije donio ništa novo, napravio je puno samo zamijenivši iritantno dosadni prethodni ”Burn it Down.”  

Čudno je kako se bend koji se 2000. pojavio na MTV-ju s tada očaravajućom pjesmom Crawling u samo deset godina uspio tako pogubiti. Pjesme su nalik jedna drugoj, Mike Shinoda dosadan, a čitav bend postao je blaži i komercijalniji. Zapravo i ne čudi ako uzmemo u obzir činjenicu da u posljednje vrijeme bend izda novi album svakih osamnaest mjeseci. 

Slušati ‘Living Things’ a da prije toga niste čuli ništa drugo od Linkin Parka, možda i nije tako loše, ali početi od Hybrid Theory i Meteore, a završiti s Living Things natjerat će vas da zaplačete nad sudbinom ovog benda. Kao svijetle točke izdvojit ćemo ”Lost in Echo” i ”Lies Greed Misery.”

Izdvojeni članak

Cooltura: Okusite islandski zvuk i istambulske ulice u svojem gradu

Trinaesta priča: priča o obiteljskim duhovima

Kako u knjižnici pronaći dobru knjigu? Budući da su najnovije knjige uglavnom uvijek posuđene, ovo je problem s kojim se susreće većina čitatelja. Trinaesta priča Diane Setterfield je naš slučajni odabir. Pronašli smo je na policama beletristike, a da bismo je izabrali bilo je dovoljno pročitati sažetak.

 U trinaestoj priči upoznajete djevojku koja radi u antikvarijatu i povremeno piše biografije. Njezin život naglo se promijeni kada je najuspješnija spisateljica današnjice, Vida Winter, pozove k sebi kako bi o njoj napisala biografiju. Vida Winter je stara i život joj je na izmaku pa želi s nekime podijeliti svoje tajne. Kvaka je u tome da o njoj nitko ništa već desetljećima ne zna, pa Margaret Lea uskoro upada u vrtlog ispričanih događaja iz kojih pokušava izvući istinu.

Uz sve to Vida Winter je krajnje čangrizava baba s kojom ne da ne biste željeli imati posla, nego vam nije jasno zašto Margaret Lea uopće na nju troši vrijeme. No pretpostavljate da je ta mrzovoljna starica nekad davno prošla doživjela nešto jako loše, pa ostajete uz knjigu strpljivo čekajući što će vam to otkriti o svome životu koji je bio sve samo ne običan.

‘Trinaesta priča’ je roman o mračnim obiteljskim tajnama koji autorica priča jednostavnim i razumljivim stilom, vješto karakterizirajući likove zbog čega ćete imati osjećaj kao da špijunirate njihove živote, i bez srama ćete htjeti još. Kako će pripovijedanje Vide Winter završiti i što će na kraju Margaret Lea otkriti saznajte u sljedećem posjetu knjižnici.

Događaji:

Zagreb: u galeriji ULUPUH do 13. listopada svi zainteresirani imaju priliku pogledati izložbu modne dizajnerice Patrizie Done ”Objects to Wear”. 

Kino Europa: još nije kasno da se zaputite u kino Europu i postanete dio Tjedna češkog filma koji traje do 8. listopada. Na repertoaru je šest filmova nastalih u 2011. godini, različitih žanrova: od komedije Muške nade muški snovi, do obiteljske drame Pupoljci.

Split: sudjelujte u Filmskoj školi Kino kluba

Nešto manje od mjesec dana dijeli filmske zaljubljenike od početka Filmske škole Kino kluba. Teorije filmskih umjetnosti, Scenarija te Filmske i video tehnike samo su neka od predavanja koja će polaznici imati priliku slušati, a započinju 29. listopada u prostorijama Kino kluba Split. Cijena tečaja je 500, a nakon odslušanog teorijskog dijela postaje se članom Kino kluba Split i dobije se pravo sudjelovanja u programima i organizaciji rada udruge. Za prijavu pošaljite svoje ime, prezime i kontakta na: [email protected]. Broj polaznika je ograničen.