Pretraga

Danas smo vas malo zeznuli, a reakcije su nas nasmijale do suza: Izdvojili smo najbolje

A- A+

Prvi aprilili! Dio vijesti koje smo danas objavili na srednja.hr bile su naša klasična prvotravanjska šala. Najviše su vas šokirale one o uvođenju usmenog na ispite mature i vijest o ukidanju norijade, ali večeras mirno možete usnuti – ništa od toga neće se dogoditi. Kao i svake godine, naše prvotravanjske šale izazvale su brojne reakcije na društvenim mrežama pa smo odlučili izdvojiti one najbolje.

foto: pixabay

Sada kad smo se dobro zabavili, moramo vam priznati istinu nakon koje će mnogi odahnuti. Ne, na mature iz Hrvatskog i Matematike ne uvodi se usmeni dio ispita, a ono što je mnoge još više šokiralo – norijada nije otkazana. Iz toga proizlazi i da u srijedu nema prosvjeda maturanata. Isto tako, HRT ne ukida ‘Potjeru'(barem koliko je za sada poznato), a studenti će se i dalje petkom i vikendom moći hraniti u menzama.

Izdvojeni članak
foto: Ivan Božić|srednja.hr

Sami ste si krivi: Ministarstvo je upravo objavilo da se otkazuje norijada 2019.

Kao i uvijek, reakcije koje smo izazvali na društvenim mrežama, prvenstveno Instagramu, poprilično su zanimljive. Jedni su nas malo zamrzili, drugi tvrde da smo kod njih skoro izazvali srčani udar, a treći su uistinu ostali zbunjeni oko toga je li riječ o šali ili zbilji. U nastavku smo izdvojili neke od najboljih reakcija, naravno bez intervencije u pravopis jer bi to narušilo iskrenost emocije autora.

– Jesu one objave o ukidanju norijade i uvođenju usmenog na maturu šala ili? Jer ako jesu, stvarno nisu smiješne…

– E, ako ovo s usmenim nije prank za 1. april, fakat ću past maturu

– Pa majku vam je**m, srce mi je stalo skoro… El mi treba da ovak mlad umrem… Boli me za usmeni, ali da se igrate s norijadom nema smisla… Je**m vam krv puževu za ovo sada.

– Iskreno se nadam da su ovo prvoaprilske šale… Imam prijateljicu koja je pravi FBI. Naći će ona ko vodi ovu stranicu. Iovako imam aritmiju, moj herz nije stvoren za ovakve šale. Nek me pitaju usmeno, ali ovo za norijadu nije okej. Nije ni za šalu. Lp

Izdvojeni članak

Drama uoči najvažnijih ispita: Na maturu iz Hrvatskog i Matematike uveden usmeni

– Al što je najjače primjeti se da serete za prvi april, al aj uspjeli ste pola ljudi u mom razredu se stvarno boji za matematiku. Poz iz tehničke VK!

– Ajte pliz recite jel ovo 1. april da znan oću kupit jednosmjernu do Irske ili ne

– Nadam se da je ovo uoči 1. aprila inače ću se bacit u 1. bunar koji naiđe

– Molim vas da mi kažete da je ovo zezancija dok me srčani nije opalio (*imamo i par verzija sa živčanim slomom, op.a.)

– Doslovno sam krenula plakat i onda mi starci kažu da je prvi april i samo da znate da mi je srce preskočilo i suze tekle prije nego sam shvatila foru… thx guys

– Gdje će vam duša?

– Kako su vam masne fore trebali bi se zvat osnovna.hr

– U tradiciji s trenutnim sudskim praksama prema satiri, molim ispravak za Pomorsku školu Zadar, broj izostanaka nije 56 tisuća već 30 tisuća #sarcasamisnotdead

– Državnu maturu treba ukinuti, jer ne služi ničemu! I ponovo uvest prijemne ispite za željeni fakultet. Privatne fakultete treba jače kontrolirati, jer su im kriteriji na ispitima žalosno nikakvi.

Sve naše prvotravanjske šale možete pročitati na sljedećim poveznicama:

Šok i nevjerica među gledateljima: HRT naprasno ukida ‘Potjeru’

Maturanti u 9 gradova izlaze na ulice: Prosvjeduje se zbog ukidanja norijade i usmenog na maturi!

Sami ste si krivi: Ministarstvo je upravo objavilo da se otkazuje norijada 2019.

Drama uoči najvažnijih ispita: Na maturu iz Hrvatskog i Matematike uveden usmeni

Opet se studentima uzima od usta: Menze više neće raditi petkom i vikendom

_________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.