Pretraga

Dječaka na električnom romobilu udario auto: Protiv majke se pokreće postupak

A- A+

Jedanaestogodišnje dijete lakše je ozlijeđeno u nesreći s automobilom dok je vozilo električni romobil bez kacige i nadzora roditelja. Istarska policija provodi prekršajni postupak protiv majke djeteta, ističući pravila da osobe mlađe od 14 godina ne smiju voziti električne romobile te moraju nositi kacigu.

električni romobili

foto: Pixabay

Lakše je ozlijeđeno dijete na električnom romobilu koje je udario automobil u Žbandaju kod Poreča. Riječ je o jedanaestogodišnjem dječaku, a nesreća se dogodila u srijedu oko 16 sati.

– Nesreća se dogodila kada je dijete bez prisutnosti roditelja upravljalo romobilom bez korištenja zaštitne kacige nogostupom, iz smjera centra Baderne u smjeru Žbandaja, izvijestila je istarska policija.

Izdvojeni članak
policijski automobil

Prometna nesreća kod Učeničkog doma, sudar skrivio 16-godišnjak: Troje je ozlijeđenih

Dječak je u jednom trenutku započeo nepropisno prelaziti cestu na romobilu te je u njega udario teretni automobil splitskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 43-godišnjak. Protiv majke koja je propustila nadzor nad djetetom pokreće se prekršajni postupak.

Istarska policija podsjeća da električnim romobilom ne smiju upravljati osobe mlađe od 14 godina te da na glavi moraju nositi zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje.