Pretraga

Djevojčica (12) jurila Mercedesom po Zagrebu: Policija diže prijavu protiv mame, obavještena i socijalna

A- A+

Maloljetnička vožnja Mercedesom potaknula je policiju na dizanje prijave protiv 32-godišnje majke. Upravo je u njenom autu jurila njezina kćer pokušavajući pobjeći od policije. Najavljeno je i kontaktiranje socijalne službe, a 12-godišnjakinja je u nesreći u zagrebačkoj Mihanovićevoj ulici prošla s lakšim ozljedama.

Foto: Pixabay/ilustracija

Budući da 12-godišnjaci ne mogu biti kazneni odgovori, za incident maloljetnice koju se sumnjiči da je jurila zagrebačkim ulicama u Mercedesu, krivnju snosi majka. Podsjetimo, 12-godišnjakinja je u nedjelju oko ponoći vozila Mercedes C klase od Trnja do Petruševca i natrag do zagrebačkog centra.

Prijava protiv majke

Policajci su vozili za njom, a potjera je završila slupanim Mercedesom u Mihanovićevoj ulici kod hotela Esplanade, gdje je iz opkoljenog vozila pred policajce izašla 12-godišnjakinja. Zagrebačka policija je na naš upit potvrdila pokretanje postupka zbog policijske intervencije koju su morali imati 14. siječnja. U slučaj se uključuje i socijalna služba.

– Policijski službenici protiv 32-godišnje članice obitelji pokrenuli prekršajni postupak izdavanjem Obaveznog prekršajnog naloga, zbog počinjenog prekršaja iz čl. 229. st. 2. kažnjiv po čl. 229. st. 6. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja kada se utvrde sve ostale okolnosti ovog događaja, o svemu će biti obaviješten i Hrvatski zavod za socijalni rad, zbog poduzimanja mjera obiteljsko-pravne zaštite, naveli su iz policije.

Izdvojeni članak

Mercedes jurio po Zagrebu, policajci se bacili u potjeru pa se šokirali: Iz auta izašla 12-godišnjakinja

Dijete lakše ozijeđeno

Policija je otkrila i kako je dijete u prometnoj nesreći bilo lakše ozlijeđeno. Kako smo ranije pisali, u jednom trenutku potjere, maloljetnica je u Mercedesu ‘potegnula’ do 170 kilometara na sat. Iako policija nije iznosila detalje istrage, u javnosti su se pojavili navodi kako su kriminalisti istraživali više teorija kako je došlo do cijelog događaja.

Prema jednoj varijanti, maloljetnica je poželjela otići u McDonald’s pa je stoga krišom uzela automobil svoje majke. Vozeći do restorana brze hrane, počela ju je pratiti policija. No, umjesto da se zaustavi, 12-godišnjakinja je odlučila pokušati im pobjeći sve dok naposljetku nije došlo do nesreće u Mihanovićevoj. Navodno su kriminalisti istraživali i drugu mogućnost prema kojoj je auto ukrao nepoznati mladić.

Prema toj teoriji, on je uspio nakon sudara napustiti mjesto nesreće prije nego je policija stigla do vozila. Još prije nego je pokrenut prekršajni postupak protiv 32-godišnje majke maloljetnice koja je sjela za volan, bilo je poznati da za djevojčicu neće biti kaznene odgovornosti jer je mlađa od 14 godina. Policajci su djevojčicu nakon potjere jednostavno odveli do njene obitelji.