Pretraga

Dokazano je da su žene s raskošnijim oblinama ujedno i inteligentnije

A- A+

Ukusi se znatno razlikuju, zbog čega je posve jasno da se nekome sviđaju žene s oblinama, dok drugi uživaju u mršavicama. Na Sveučilištu u Kaliforniji tim stručnjaka došao je do zanimljivog saznanja koje usko veže građu ženskog tijela s njenom inteligencijom. Naime, rezultati istraživanja su pokazali da one obdarenije oblinama imaju veći IQ od svojih mršavih kolegica, kao i to da rađaju inteligentniju djecu.

Na Sveučilištu u Kaliforniji provedena je studija koja je rezultirala zanimljivom spoznajom. Naime, tim znanstvenika dokazao je kako je građa tijela kod pripadnica nježnijeg spola usko povezana s njihovom inteligencijom.

Izdvojeni članak

FOTOGALERIJA: Kad se zvijezde udebljaju ili smršave

Obdarenije oblinama i pametnije

Žene i djevojke koje imaju šire kukove i uži struk, drugim riječima koje su obdarenije oblinama, ujedno su inteligentnije od mršavijih pripadnica ženskog spola. Do sličnog saznanja došli su znanstvenici sa spomenutog sveučilišta provodeći istraživanje od 1984. do 1994. godine kada su rezultati pokazali da oblije žene rađaju inteligentniju djecu.

Višak ispod struka je poželjan

Znanstvenici tvrde da žene s oblinama imaju više omega-3 masnih kiselina u tijelu, a one su od iznimne važnosti za pravilan razvoj djetetovog mozga tijekom trudnoće. No žene s prekomjernom tjelesnom težinom imaju višak omega-6 masnih kiselina koje ujedno štete razvoju djeteta, dok mršavim djevojkama i ženama manjka i jednih i drugih kiselina.

Spomenuta studija također je pokazala da višak u gornjem dijelu tijela ima negativan učinak na opskrbu masnim kiselinama neophodnim za neurorazvoj, ali je višak kilograma ispod struka naprotiv poželjan.