Pretraga

Drama u bečkoj školi: Učenik došao u školu s plastičnim pištoljem, stigli i specijalci

A- A+

Ponedjeljak je donio dramu u strukovnoj školi Mollardgasse u Beču kad je 17-godišnji učenik ušao s neobičnom spravom nalik vatrenom oružju. Oružje, odnosno kako se kasnije uspostavilo plastični pištolj za paintball, navodno je nosio ‘za samoobranu’. Srećom, nije bilo ozlijeđenih, a policija je brzo reagirala, uključujući i austrijske specijalne jedinice Cobra i Wega.

specijalac okrenut leđima na kojima piše polizei

Foto: Canva

U ponedjeljak rano ujutro, strukovna škola Mollardgasse u austrijskoj prijestolnici Beču, točnije u okrugu Margareten, bila je poprište dramatičnog događaja kada je 17-godišnji učenik ušao u školu s neobičnom spravom koja je izgledala kao vatreno oružje. Prema informacijama autrijskih medija, nije bilo nasilja niti prijetnji učiteljima i učenicima, piše kurier.at.

Naime, kod traženog učenika pronađen je plastični pištolj. Ovo je oružje na komprimirani zrak, odnosno uređaj za igranje paintballa. Prema policiji, kada je ispitan, 17-godišnjak je rekao da je imao oružje ‘za samoobranu’. Nije dao nikakve dodatne informacije. Bečke specijalne jedinice Cobra i Wega bile su odmah pred školom, uključujući i oklopna vozila.

Izdvojeni članak
policijska rotirka i stolci u školskoj učionici

Incident u Zagrebu: Sedmaš mahao plastičnim pištoljem i prijetio učenicama, intervenirala policija

Portal kurier.at piše kako je dio učenika još je u ponedjeljak ujutro bio djelomično zabarikadiran u svojim učionicama, što se moglo vidjeti u videima koji su počeli kružiti na društvenim mrežama. Drugi dio učenika zbog operacije više nije mogao ući u školu te su dramatične prizore morali gledati ispred zgrade.

Srećom, ozlijeđenih nije bilo, a sama škola nije komentirala trenutnu situaciju. Sedamnaestogodišnjak je dobio zabranu oružja i prijavljen je zbog narušavanja javnog reda i mira.